Få struktur på din vardag med dessa 2 tips

Det hektiska tempot i dagens samhälle gör det svårt att upprätthålla en känsla av ordning och balans.

Många människor känner att de ständigt stressar, men för vilken anledning? I den här artikeln går vi igenom två tips som kan hjälpa dig att skapa struktur i ditt liv, så du kan stressa mindre och må bättre.

1. Gör ett schema för dina dagar

Ett av de bästa sätten att få ordning på ditt liv är att skapa ett schema för dig själv. Det betyder inte att du måste följa det strikt varje dag, men att ha en allmän plan kan vara till stor hjälp.

Saker som du exempelvis skulle kunna skriva upp är vilken tid du ska vakna, när du ska gå till arbetet, och när du ska ha tid för dina fritidsaktiviteter. Om du har en sådan plan kan du känna att du har mer kontroll över ditt liv och att det är lättare att hålla dig organiserad.

Om något dyker upp och du behöver ändra ditt schema, försök att vara så flexibel som möjligt. Men i stort sett ska du försöka hålla dig till planen så mycket du kan. Detta kommer att bidra till att skapa en känsla av ordning i ditt liv.

2. Gör en todo-lista för varje dag

Utöver att skapa ett schema för hur dina dagar ska se ut, kan det vara det är till stor hjälp att skapa en lista över uppgifter som måste göras också.

Skriv ner de viktiga saker som du vill eller måste göra varje dag, och försök att inte glömma något! Om du inte sätter dina tankar på papper kan de vara väldigt lätt att glömma bort dem. En skriftlig påminnelse kan hjälpa dig hålla koll på allt du behöver

Om du föredrar att skriva ner dessa saker digitalt, finns det idag faktiskt en hel del olika appar och onlinetjänster som är riktade mot just detta. Den stora fördelen med dessa jämfört med att skriva ner saker man måste göra på papper, är att man kan på push-notiser från dessa onlinetjänster.

Om du har feedback eller frågor

Hör gärna av dig