5 roliga saker att göra i Varberg

Alla vi som är skribenter på den här sajten är från Varberg och vi vill gärna sprida ordet som den här fantastiskt fina medelstora tätorten. Många har nog inte särskilt bra koll på Varberg och det vill vi alltså försöka ändra på.

I dagens artikel ska vi ta en titt på några roliga saker som man kan göra i Varberg. Kanske lockar någon av dessa aktiviteter dig att komma hit. Det är iallafall vår förhoppning!

Vi som skriver artiklarna här på webbplatsen har såklart olika fritidsintressen och detta gör att vi kanske inte riktigt uppskattar exakt samma saker. Men för att komma fram till den här listan har vi gemensamt diskuterat saken och då tillslut ändå kommit fram till en lista med sådant som vi kan rekommendera att göra om du någon gång befinner dig i Varberg.

Nu sätter vi igång!

1. Åk en sväng till Hallands kulturhistoriska museum

Hallands kulturhistoriska museum ligger alldeles intill fästningen i Varberg och är enligt oss ett måste för alla som besöker Varberg. 

På museumet kan man kolla på allt från världens enda kända pålade mosslik och mänskliga kvarlevor från medeltiden till en konstsamling med målningar av Karl Nordström, Richard Bergh och Nils Kreuger och lokalhistoriska utställningar.

2. Ta ett dopp i kallbadhuset

Kallbadhuset är en av Varbergs mest ikoniska platser och erbjuder vacker utsikt, sol, bastu och nakenbad för både män och kvinnor. Kallbadhuset är öppet året om, oavsett om det är sommar, vår, vinter eller höst.

Nakenbadet är indelat i två avdelningar. En avdelning för män, och än för kvinnor. Bastun är också avskild.

3. Sola och bada

Befinner du dig i Varberg på sommaren är det nästan ett måste att tillbringa lite tid på stranden. Med sina långa sandstränder finns det gott om möjligheter att sola, bada eller bara koppla av.

Det finns också flera andra badställen utöver stränder. Klippor och berghällar är t.ex. väldigt populära för dem som vill ta ett dopp i havet.

4. Besök Varbergs fästning

Varbergs fästning är en av de mest välbevarade fästningarna i Sverige och är definitivt värd ett besök. Fästningen byggdes på 1200-talet och har således en lång historia med många spännande berättelser.

Idag är fästningen en populär turistattraktion med utställningar och evenemang. Du kan antingen boka in en guidad runtur eller så kan du utforska fästningen på egen hand.

5. Promenera runt i societetsparken

Varbergs societetspark är en vacker park som ligger i Varbergs centrum. Parken är perfekt för en avkopplande promenad eller en picknick en sommardag samtidigt som du spelar ansvarsfullt på ett casino utan svensk licens eller gör något annat som du tycker om att göra.

I parken hittar du dels en hel del välbevarade societetshus, men även cafén, restauranger och en utomhusscen. Ett perfekt ställe att besöka enligt oss!

Avslutande ord

Detta är bara några av saker som vi tycker är värda att göra i Varberg. Naturligtvis finns det många fler saker att göra och se här, men vi hoppas att detta ger dig en bra utgångspunkt.

Är det så att du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär. Vi hjälper dig gärna att planera din vistelse i Varberg!

Om du har feedback eller frågor

Hör gärna av dig