Studieknep alla bör känna till

Alla lär sig saker på olika sätt, och bara för att någon lär sig på ett visst sätt betyder det inte att det kommer att vara effektivt för dig med.

Om du är en student som för närvarande vill förbättra dina studievanor är den här artikeln perfekt för dig! Vi kommer att diskutera studietips som är användbara för alla oavsett vad de har för avsikt att lära dig.

Lägg ifrån dig telefonen

Det kanske låter självklart, men att lägga undan telefonen när du ska studera är väldigt viktigt. Om din mobil ligger framför dig kommer du sannolikt bara att frestas att ta upp den och kolla din in dina nya notiser eller sociala medier.

Vi rekommenderar därför att du lägger undan din telefon i ett annat rum, eller ännu bättre, stänga av den helt och hållet. På så sätt blir du inte distraherad av den och kan fokusera på dina studier.

Inred ditt studieutrymme innan du börjar studera

Oavsett om det är ett skrivbord, ett bibliotek eller en bänk ute på campus kan rätt arbetsutrymme göra hela skillnaden när du lär dig. Se till att det finns tillräckligt med plats för allt och försök att inte sitta i obekväma positioner eftersom det bara kommer leda till ryggproblem.

Se till att skrivbordet är väl upplyst och att det inte finns några distraktioner runt omkring dig. Om det är mycket buller i det område där du studerar, ta med dig öronproppar eller hörlurar för att stänga av alla ljud så att det inte stör studierna.

Kom ihåg att fylla på med energi och ta pauser

Det är viktigt att ta pauser när du studerar. Om du arbetar för länge utan pauser blir din hjärna trött och du får svårare att fokusera.

Ställ dig upp och gå runt då och då eller drick lite vatten för att hålla vätskebalansen på plats. Se även till att du också äter hälsosam mat eftersom detta kommer att bidra till att förbättra din koncentration.

Om du har feedback eller frågor

Hör gärna av dig