5 tips till dig som ska börja med padel

Det finns nog ingen som missat padelfebern som just nu florerar här i Sverige. Det känns nästan som att alla testat på denna roliga och social sport, som är en blandning mellan tennis och squash.

Om du är en av de få som ännu inte har drabbats av padelfebern, vill ta din träning till nästa nivå, eller om du bara är nyfiken på sporten, så är det verkligen värt att ge padel en chans. Så ta en paus från spelandet på nätcasinon med zimpler och kom ut och testa på denna fartfyllda racketsport. Här får du 5 tips som kan hjälpa dig att komma igång!

1. Hyr rack innan du köper ett eget

Innan du med säkerhet vet att padel är för dig det är förmodligen en bra idé att hyra ett rack som du kan spela med de första gångerna du spelar padel. På så sätt kan du få en känsla för sporten utan att göra en stor investering.

De flesta padelhallar brukar erbjuda möjligheten att hyra racketar, så det är bara att fråga när du ska spela.

2. Börja spela med vänner

Padel är framför allt en social sport, så det är bra att börja spela med vänner. Du kommer inte bara att få spendera kvalitetstid med dina vänner, utan du kommer också att ha roligare.

Att spela med vänner hjälper dig också att känna dig bekvämare på planen och gör det lättare att prova nya saker på banan och lära dig sporten.

3. Lär dig grunderna på nätet

Det finns många bra padeltips på nätet som kan hjälpa dig att lära dig grunderna i sporten. Genom att lära dig grunderna online kan du sedan omsätta det du lärt dig i praktiken när du spelar med dina vänner.

Youtube är enligt oss en perfekt källa för att hitta bra padeltips för nybörjare. Skriv bara ”padel för nybörjare” i sökfältet på Youtube så kommer du kunna hitta massor av bra instruktionsvideor att titta på.

4. Kommunikation är A och O

Om du vill ha så roligt som möjligt när du spelar padel, är kommunikation nyckeln för att just detta. Prata med din spelpartner vilken strategi du vill använda och hur du vill spela spelet. Det är också viktigt att kommunicera vem som ska ta vilken boll, och ge varandra feedback och pepp under hela matchen.

Det finns såklart en riks att kommunikation mellan dig och din spelpartner inte kommer att sitta perfekt från början, men ju mer ni spelar med varandra, och ju mer ni lär känna varandras spelstilar, ju bättre kommer ni blir på att kommunicera med varandra på planen.

5. Ha roligt och ta inte allt för allvarligt

Padel är framför allt en sport som man ska njuta av. Glöm inte att ha roligt på planen och ta inte saker och ting för allvarligt om du gör ett misstag eller slår ett dåligt slag.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att komma igång. Lite småprat före och efter matchen räcker långt för att skapa en rolig och social atmosfär på planen.

Om du har feedback eller frågor

Hör gärna av dig