Laddar

Ytterligare ett resturangkoncept adderas på fästningen

”Vi vill kunna suga upp lite grann av det folket som finns runtomkring fästningen”.

delningar

Som 24Varberg tidigare skrivit kommer Hus13 ute på Varbergs fästning att byta skepnad till Happy Fish. Nu står det även klart att fiskekrogen, som ska fungera som kvällsverksamhet, får sällskap i lokalen av en dagverksamhet. Nämligen ett café vid namn Nestet.

– Vi vill göra något lite enklare fast inte bli jämförda med kvällsverksamheten. Så vi kommer starta ett café på dagtid där vi ska servera allt från frukost, mackor och bullar till lättare lunch. Ett renodlat café och lunch-koncept helt enkelt, säger krögaren Mattias Svensson.

Nestet kommer starta igång i och med öppningen av Happy Fish den 17 maj och vara öppet helger under vår och höst. Sedan från midsommar till någon gång i augusti kommer man ha öppet sju dagar i veckan.

– Vi vill kunna suga upp lite grann av det folket som finns runtomkring fästningen och som kanske inte alltid vill äta pretentiös mat, säger Mattias Svensson.

Ingen koppling kommer finnas mellan Nestet och systerrestaurangen Happy Fish. Utan det kommer vara tydlig skillnad i koncepten på de bägge, enligt Mattias.

– Jag tror att det blir enklare att man vet om att Happy Fish bara är en kvällskrog, punkt slut. Det ska vara en upplevelserestaurang i form av service, god mat och miljön. Nestet ska mer vara ett ställe där man kan slinka in lite småhungrig på dagen, säger han.

Relaterade artiklar