Laddar

Vill se respektlöst BoIS: ”Ska inte vara rädda”

Så är läget i Varbergs BoIS inför mötet med Sirius.

delningar

Varbergs BoIS uddamålsförlust med 0–1 borta mot klassikerklubben IFK Göteborg förra helgen ansågs nog vara ett hedersamt nederlag av de flesta.

 

Och huvudtränaren Joakim ”Jocke” Persson var nöjd med vissa spelmässiga delar – men samtidigt långtifrån nöjd med spelarnas attityder.

Han tycker att de uppträdde för fegt.

– Helheten är där, tycker jag. Vi jobbar hårt för varandra och håller ihop laget, och vinner matchen på poäng rent fotbollsmässigt, även om vi skapar för lite målchanser för att med gott samvete säga att vi ska vinna matchen, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Men vi har alldeles för stor respekt för motståndet. Spelarna är inte vana vid matcher av den här digniteten och vågar inte släppa loss förrän i den andra halvleken.

Nu vill BoIS-tränaren se en attitydförändring till cupmatchen hemma mot Sirius på söndag.

– Vi kan inte springa runt och vara rädda och oroliga. Vissa spelare kommer från klubbar där man jobbat på ett annat sätt, men här måste vi ha modet och våga. Vi vill jobba med bröstkorgen uppåt och framåt, både i försvarsspel och i anfallsspel, säger Joakim Persson.

Allsvenska Sirius har under försäsongen tampats med rejäla skadeproblem på flera nyckelspelare. I den första gruppspelsmatchen mot superettanlaget Öster fick man endast med sig en poäng efter 1–1 på hemmaplan.

– Om vi vill vinna den här gruppen så måste vi vinna den här matchen. Det är ett bra motstånd, men vi är förberedda. Ser man till matchen mot IFK Göteborg tycker jag att vi har stora möjligheter, säger BoIS-tränaren.

Teddy Bergqvist är spelklar inför matchen efter att ha tvingats stanna hemma i den senaste matchen på grund av pappersstrul. Dessutom verkar nyförvärvet Axel Olsson hinna registreras i tid.

Däremot är backen Hampus Bohman skadad och kommer inte till spel.

Relaterade artiklar