Victoria planerar nylansering efter succén: "Har stora förhoppningar"

Sålde 70 000 chokladbollar till flygbolaget BRA.

delningar

Victoria Andersson flyttade från Varberg till Helsingborg för att studera logistik. Under sin utbildning startade hon företaget Fitnessfika, där hon bakar en nyttigare variant av chokladbollar. Nu har hon sålt 70 000 chokladbollar till flygbolaget BRA och arbetar med att utveckla en ny chokladboll.

Det som skiljer Victorias chokladbollar från "vanliga" chokladbollar är främst att hon har tillsatt proteinpulver och använder sig av honung istället för raffinerat socker. Tidigare har hennes handrullade chokladbollar främst blivit sålda till träningsanläggningar. Trots den stora beställningen från flygbolaget, blev de 70 000 chokladbollarna rullade för hand under två veckors tid.

- Vi hann klart med allt i tid, det som tog mest tid var att paketera alla manuellt för hand, det innebar bokstavligen att stoppa en chokladboll, en och en, i en liten plastförpackning och sedan försluta en och en med en etikett. Som tur var har jag ett jättebra samarbete med tillverkningsföretaget som hjälper mig i Trelleborg, så tack vare dom gick allt fint, förklarar Victoria.

Victoria förklarar att hon pausat upp produktionen av chokladbollarna till en viss del, för att istället lägga krut på att uppdatera innehållet. Tanken är att chokladbollarna ska bli mindre temperaturkänsliga för att kunna förvaras i rumstemperatur.

- Vi är på god väg att ha produkten färdig för en nylansering och har stora förhoppningar att detta kommer göra chokladbollen än mer attraktiv då den lämpar sig i ännu fler försäljningssammanhang. Största fokus har därför legat på produktutveckling av chokladbollen, men vi har även börjat jobba för andra produkter och hoppas även kunna erbjuda fler smaker på chokladbollarna relativt kort efter att orginalbollen är ute på marknaden igen. 

Victoria är dessutom en av årets utvalda deltagare till "Entreprenör Skåne 2019", ett närverk för unga entreprenörer på initiativ av Region Skåne tillsammans med Forza of Sweden. De utvalda deltagarna får bland annat stöd genom ett utvecklingsprogram, för att kunna höja tillväxten och skapa nya affärsmöjligheter. 

- Att vara en av årets deltagare känns hur kul som helst och jag är verkligen jättetaggad på att få träffa och ta del av alla de andras erfarenheter och kunskaper.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar