Laddar

”Vi vågar stå upp mot ett av svensk fotbolls bästa lag”

Varbergs BoIS pressade storklubben – anfallaren rörd efter matchen.

delningar

Precis innan avspark berättade tränaren Joakim Persson att han förväntade sig en anstormning från IFK Göteborg i början av matchen.

Så blev det inte. Varbergs BoIS trodde nog knappt sina ögon när de tilläts bolla i backlinjen och äga extremt mycket boll på egen planhalva, medan IFK Göteborg spelade ett sällsynt avvaktande press-spel.

Däremot lyckades Varbergs BoIS sällan komma över på storklubbens sida av planen. Den enda riktigt heta chansen i den första halvleken hade IFK Göteborgs veterananfallare Tobias Hysén, när han sköt över från ett gyllene läge innanför straffområdet.

– Det är godkänt skulle jag säga. Vi trodde att de skulle pressa högre, men vi får mycket tid där bak och nu ska vi bara få mer spets framåt i andra, sa innermittfältaren Joakim Lindner till C More efter 0–0 i halvtid.

Varbergs BoIS fortsatte att pressa Blåvitt i den andra halvleken – och fick också utdelning i den 65:e matchminuten. Eddie Tran slog en fin genomskärare ut mot Jakob Bergman på högerflanken, som i sin tur måttade in ett inlägg mot den bortre stolpen.

Där kom Gabriel Altermark-Vanneryr och Perparim Beqaj framstormandes och efter kalabalik hamnade också bollen i mål – men målet dömdes sedan bort för offside.

I stället kunde IFK Göteborg göra 1–0 i 75:e efter ett hörnmål, där inbytte Oliver Stanisic först räddar på mållinjen men sedan IFK-stjärnan Mix Diskerud trycker in bollen i mål.

BoIS försökte kraftsamla för ett kvitteringsmål, men orken tröt för nybygget som trots en inspirerad insats föll i cupmötet med uddamålet.

Dessutom fick Varberg spela med en man mindre under den sista halvtimmen efter att Eddie Trans ljumske gått sönder – och laget redan gjort alla sina tre byten.

– Vi orkar inte stå emot. Det är tidigt på säsongen och vi har spelat två träningsmatcher och de flesta av oss har bara två halvlekar i benen. Men jag är stolt över grabbarna, vi gör ett jäkla fint jobb och det ser bra ut, säger Gabriel Altemark-Vanneryr till C More efter matchen.

Anfallaren tycker att ”det nya Varbergs BoIS” har kommit väldigt långt, på väldigt kort tid.

– Vi har två nya tränare och 20 nya spelare som ska spelas ihop. Och ett helt nytt spelsystem. Det tar sin tid men jag tycker att vi har tagit stora steg.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

 

– Vi vågar stå upp mot ett av svensk fotbolls bästa lag och vi tror på oss själva. Vi visar fin inställning i dag, säger Gabriel Altemark-Vanneryr.

Redan i den 26:e minuten fick vänsterbacken Hampus Bohman utgå skadad i matchen. Det är oklart hur illa det är med honom i nuläget.

Svenska cupen IFK Göteborg–Varbergs BoIS 1–0 (0–0) Målet: 1–0 (75) Mix Diskerud.

Relaterade artiklar