Varbergsklubben ligger 2,5 miljoner back - startar kampanj

Foto: Krister Andersson

Fått ihop över 100 000 på två dagar: "Över förväntan".

delningar

Elitföreningen Warbergs IC och ungdomsföreningen Warbergs IBF ligger 2,5 miljoner back. Nu har de startat en kampanj för att kunna fortsätta driva innebandyklubben tillsammans med sina 750 medlemmar.

- Det var ett stort minusresultat år 2012-2013 som gjort att vi ligger back. Dels var det efterdyningar sedan vi byggde vår egna hall som stod klar 2010, dels har det inte varit tydliga riktlinjer från Skatteverket med efter revision på skatterna. Sponsorintäkterna blev mindre, det var högre kostnader på spelare och tränarsidan och våra arrangemang gick sämre än väntat för klubben. Så det är tyvärr massa olika faktorer som påverkat detta under enbart en säsong, förklarar Martin Josander, klubbdirektör.

I onsdags startade klubben en kampanj för att kunna fortsätta driva sin förening. Kampanjen handlar om att de som donerar en viss summa får en egen klubbtröja och får sitt namn ingraverat på nästa års matchtröja. Eftersom klubben startade 1985, får alla som donerar 1985 kronor ta del av kampanjen. Efter kampanjens två första dagar har klubben fått in hela 150 000 kronor från privatpersoner.

- Vi startade uppropet i onsdags, och det har gått över förväntan sedan dess. Det känns jättebra att både privatpersoner och företag känner att de vill ställa upp för klubben, avslutar Martin.

FAKTA

Fakta:

- Elitföreningen Warbergs IC har ett negativt kapital på -1,9 miljoner kronor och ungdomsföreningen i klubben, Warbergs IBF, ligger -0,6 miljoner back.

- Sedan år 2012 har klubben arbetat aktivt med ekonomin och under de senaste två säsongerna har föreningen gått plus 1,0 miljon, från att ha legat -3,5 miljoner back till -2.5 miljoner.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar