Varbergsboende rankas i Sverigetopp: “Jätteroligt”

En av de i landet som lyckats få högst betyg av gästerna.

delningar

Booking.com hyllar de boendepartners som fått högst betyg av kunderna genom att arrangera "Guest Review Awards 2018". I år var en av de prisade boendeplatserna med högst betyg i Sverige Brygghuset Bed & Kitchen i Varberg - som fått 9,8 av 10 i betyg av gästerna.

- Det känns jätteroligt naturligtvis, det är det man strävar efter, säger Annika Adolfsson, delägare till Brygghuset Bed & Kitchen.

Innanför hallen står en kamin med en värmande brasa i januarimörkret. Lokalen och inredningen känns genomtänkt, med modern och mysig atmosfär. Innergården leder till ett orangeri och två lägenheter för gästerna.

- Vi har några stamkunder från Norge och Danmark. Det tycker jag är jätteroligt, jag uppskattar att få responsen att de tycker det är roligt och trivsamt här, säger Annika.

Annika Adolfsson och hennes man öppnade Brygghuset Bed & Kitchen på Prästgatan i centrala Varberg under påskafton förra året. Platsen är ett gammalt brygghus i grunden. Paret renoverade om det till en så kallad Bed & Kitchen, vilket innebär att gästerna hyr lägenheter med eget kök.

- Vi hade det som ett förråd innan. När barnen flyttade så kände vi att det var lite för stort att ha som förråd. Då började tankarna om att vi skulle göra någonting här, och så blev det.

Det är främst Annika som driver Brygghuset Bed & Kitchen, och hennes man hjälper till på helgerna. Båda har andra arbeten vid sidan om, och platsen har de renoverat och inrett tillsammans på fritiden.

- Jag trodde inte det skulle falla såhär väl ut när vi startade, med det är säkert recensionerna som gör det tror jag.

Hur är det att driva ett Bed & Kitchen?

- Det är roligt. Det är klart mycket jobb, men det är en sådan tillfredställelse för jag träffar så otroligt mycket härliga människor. Alla är så mysiga och de tillför så mycket. Sedan blir man naturligtvis glad över att de tycker det är härligt och fint här.

Varför tror du att just ni fått så höga betyg?

- Jag är väldigt noga med allting. Det ska vara tipp-topp, det ska inte vara något som felar. Det ska vara rent, snyggt och städat, och det är alltid färska blommor på plats. Sedan är det nog bidragande med trädgården som jag håller i trim här på innergården, det är väldigt mysigt på sommaren.

FAKTA

Fakta

- Booking.com delar ut utmärkelsen "Guest Review Awards 2018" för är sjunde året i rad.

- Totalt har 759 845 boenden i 219 länder fått utmärkelsen.

- I Sverige har totalt 2726 boendepartners till Booking.com fått utmärkelsen.

- Brygghuset Bed & Kitchen har fått 9,8 av 10 i betyg på Booking.com. I Sverige var det endast Björkas Mariehem Bed & Breakfast i Sjöbo lyckades få högre betyg av gästerna, med 9,9 av 10 i betyg.

- Två andra boendepartners till Booking.com har fått lika högt betyg av gästerna som Brygghuset Bed & Kitchen. Det är Bed & Breakfast-boendet Lådfabriken Edshultshall i Västra Götaland och Stora Topphem i Tranås.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar