Laddar

Varbergsbandet Kruxet släpper ny singel

Nya singeln släpps på fredag.

delningar

Det är inga mindre än Varbergsbandet Kruxet, med syskonen Liza och David Arvidsson som släpper en ny singel på fredag, den 8 juni.

Singeln heter Fiona och handlar om en "metal-trummis", som är obotligt förälskad i Fiona Fitzpatrick, därav namnet.

24Varberg kontaktade Liza Arvidsson från Kruxet för att ställa några frågor.

Varifrån kommer inspirationen till låten? – Alla våra låtar är inspirerade av saker vi själva har upplevt i livet. Likaså med låten Fiona. Videon har däremot en helt annan vridning vilket vi tycker är skitkul!

På vilket sätt har den en annan vridning menar du? Om du kan utveckla lite? – Tja, om folk som ser videon tror att jag och brorsan har varit kära i Fiona Fitzpatrick så är det inte sant.

Syskonduon från Kruxet, Liza och David Arvidsson på stranden. Foto: Kruxet / Press

Hur lång tid tog skapandet av låten? – I regel när vi skriver låtar går det väldigt fort. Fiona grunden skrevs snabbt i en replokal utanför Stockholm våren 2015 och en del partier kom till några månader senare som passade in i låten. David vaknade en natt av att han hade intromelodin på huvudet.

Hur var det att göra musikvideon, var det roligt? Gick det smärtfritt? – Smärtfritt är faktiskt ordet. Vi är statister i vår egen video. Vi åkte upp till Stockholm och möttes av ett helt team vilket vi inte alls hade räknat med. Vi är supernöjda med regissören och hela teamet som var med och skapade musikvideon.

Kruxet kommer att ha en releasefest/blixtturné i Stockholm - imorgon, där de kommer att spela fyra "gig" på en dag. Man kommer även att agera förband till Timo Räisänen några gånger under sommaren, vilket Liza Arvidsson tycker är väldigt kul!

Relaterade artiklar