Varbergare vann SM-guld: "Känns jättekul"

Foto: Emil Sergel/Sergel Media

Tionde SM-guldet för Magnus Lindstedt.

delningar

Under SM-veckan i Malmö gjorde flera varbergare avtryck under de svenska mästerskapen. Bland annat tog Varbergs Parasport silver i boccia, Susanne Davidsson från Varbergs Parasport tog brons i SUP (Stand Up Paddle) i disciplinen distans, och för Magnus Lindstedt från KK Bris blev det silver i SUP i disciplinen Technical race och guld i SUP i disciplinen distans. Det blev Lindstedts tionde SM-guld.

- Det är kul att hålla igång fortfarande, fast man är lite till åren, säger den snart 52-åriga Magnus Lindstedt.

Magnus Lindstedt berättar att han bodde i Karlskoga innan han flyttade till Varberg år 2005. Han arbetar som konsult, analytiker och rådgivare i prestationsutveckling och kom i kontakt med paddling genom sitt arbete.

- Jag började 2010, och det började faktiskt med att jag använde paddling som ett verktyg för beteendeanalys innan jag själv började paddla, förklarar Magnus.

Genom åren har Magnus arbetat med ett trettiotal olika sporter och klienterna har varit allt från poliser och militärer till elitidrottare. Bland annat arbetar han med en världsmästare inom paddling - den danska Casper Steinfath. Och sporten paddling är något Magnus upptäckt flera fördelar med.

- Det är den absolut viktigaste träningsformen för oss genom livet, speciellt när man kommer upp i åren. Det är en träningsform som provocerar balansen, som är skonsam och som inte har någon stötbelastning, eftersom vattnet ger lagom motstånd. Så det är en väldigt effektiv och kul träning, förklarar Magnus.

Hur kändes det att ta guld i stand up paddling i helgen?

- Det känns jättekul, speciellt när man får anamma det man själv försöker ge andra idrottare. De råd man ger andra idrottare får man ju försöka förhålla sig till själv. Det är egentligen den roligaste delen av mitt arbete - att verkligen utsätta mig för det jag råder kring. När det faller på plats brukar det bli ett bra resultat - och det funkade i helgen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.