Laddar

Varberg ska bli bäst på att ”fuldansa”

Dansens dags firas i Varberg den 28 april.

delningar

När Varberg ska fira  ”Dansens dag” den 28 april gör man det på ett storslaget sätt, genom att försöka slå ett rekord i fuldans. Och nu uppmanar man varbergarna att ansluta och visa upp sina knasigaste ”moves” på Varbergs torg klockan 16.25.

– Dans är inte bara för dem som kan göra en elegant piruett eller en cool stegcombo. Man behöver faktiskt inte ens ha taktkänsla för att kunna dansa. Vi tror att varbergare vågar bjuda på sig själva och hoppas att många sluter upp i en härligt osynkad dansuppvisning, säger Magnus Thomson, destinationsutvecklare.

Firandet kommer bland annat även att erbjuda superhjältedisco, lunchbeat, open stage och utomhusbio med filmer som Dirty Dancing och JUCK.

– Vi uppmanar lokala företag och organisationer att utmana varandra i fuldans på sociala medier. Kan krögarna dansa knasigare än handlarna? Är Varbergs busschaufförer spexigare än taxichaufförerna? Vilken idrottsförening dansar galnast? Upp till bevis och glöm inte tagga dem ni utmanar, säger Magnus Thomson.