Laddar

Varberg – Årets superkommun: ”Jätteroligt”

Succé för Halland under gårdagen.

delningar

Det är för fjärde gången som tidningen Dagens Samhälle utser Årets superkommuner. Under onsdagen stod det klart att vinnarna för i år är Nacka, Halmstad och Varberg – succé för Halland med andra ord.

– Vi tittar på hur kommunerna har presterat historiskt inom viktiga områden och mäter också deras styrka genom ett antal framtidsfaktorer. Ambitionen är att identifiera spännande exempel på hur man framgångsrikt kan driva kommun. Det tycker vi att vi har lyckats med även 2018, säger Anna  Sönne, vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle i ett pressmeddelande.

Varberg får priset för fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad. Varberg får priset i kategorin småstäder och landsbygdskommuner.

– Det är jätteroligt att Varberg får så bra resultat i olika rankingar och att det fina arbete som görs varje dag i verksamheten uppmärksammas, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M) i ett pressmeddelande.

Så här lyder motiveringen från Dagens Samhälle:

”Varberg är en kommun som förändras med turisttillströmningen på somrarna. Men i vår undersökning utmärker sig Varberg framför allt genom fina skolresultat, en välutbildad befolkning och en attraktiv arbetsmarknad. Hade havsbadplatser varit en av kategorierna hade Varberg varit ännu mer svårslaget. Och i framtiden ska det bli mer av Varberg. Västkustbanan ska läggas i tunnel och industrihamnen flytta. På så vis görs plats för en helt ny stadsdel – Västerport.”

Relaterade artiklar