Välfyllt schema under "Skördetid i Halland"

Pressbild/Mynewsdesk

Festligheter i Halland mellan augusti och oktober.

delningar

Matsatsningen Skördetid i Halland startade i fjol och i år är det dags för en fortsättning. Mellan augusti till oktober kommer det bli festligheter med matmarknader och aktiviteter på flera platser i länet.

Tre ambassadörer kommer sprida budskapet om Skördetid i Halland lite extra. Det är trion Marina Evertsson Strömma Farmlodge, Lisa LemkeProstens Pizza och John TaylorTjolöholms Slott. Alla tre kommer dessutom driva varsitt större evenemang under skördetiden.

- Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna, säger Lisa Lemke på Prostens Pizza i ett pressmeddelande.

- Vi samverkar, pushar varandra och gör detta tillsammans. Skördetid innebär en förlängning av sommaren. Verksamheterna kan leva och fler kan försörja sig på sina drömmar genom turismen. Det är otroligt häftigt, säger Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, i pressmeddelandet.

Skördetid i Halland ses som viktig för att sätta Halland på matkartan för både nationella och internationella gäster. I år finansieras satsningen av Region Halland och LRF.

Den 17-18 augusti startar festligheterna med Bondens egen marknad i Halmstad och Smaka på Tvååker. Festligheterna fortsätter fram till den 5-6 oktober, då säsongen avslutas med en Skördefest på Tjolöholms slott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.