Laddar

Unite People höll egen fotbollsgala: "Annorlunda och kärleksfullt"

Foto: Unite People

De prisades som "Årets lag".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I lördags anordnade Unite People sin första egna fotbollsgala på Hamnpaviljongen i Varberg. Drygt fyrtio personer var på plats och tjugo priser delades ut, bland annat "Årets kompis" och "Årets skyttekungar" och "Årets lag".

- Jag ville att vi skulle ha en avslutning på säsongen som inte var som alla andra föreningars avslut. Jag ville ha en familjär känsla, så vi fixade ihop lite olika priser och bjöd på fin mat. Det blev som en riktig fotbollsgala, där folk var finklädda och fick uppmärksammas för det dem gjort under året, förklarar Adnan Bainca, ordförande i föreningen.

Unite people har haft i aktiviteter sedan år 2016 och föreningen startades på riktigt för drygt ett år sedan. Främst håller föreningen i olika fotbollslag, som nattfotboll med ett drogförebyggande syfte för ungdomar, tjejfotboll för blandade åldrar och parasport för personer med funktionssvårigheter. Parasport var också det lag som prisades för "Årets lag". Motiveringen löd:

"Årets lag har inte bara fångat våra hjärtan – utan hela landets. Genom dessa underbara individer i laget så har Årets lag äntligen fått den uppmärksamhet som de förtjänar. Under året har de blivit lokalkändisar och till och med fått vara med på TV4 tillsammans med Peter Forsberg. Priset för Årets Lag går till - Parasport!"

- De är en viktig del i föreningen och jag ville att de skulle veta att de gör ett bra jobb. De är speciella och viktiga och betyder mycket för oss, säger Adnan om lagets vinst.

Adnan berättar att galan varit uppskattad bland medlemmarna och att de redan nu planerar för än större gala till nästa år, där respektive och sponsorer bjuds in.

- Annorlunda och kärleksfullt var det, det var coolt. När man är en av till möten där man har så roligt ihop, så blir man väldigt stolt och rörd, avslutar Adnan.

Relaterade artiklar