Laddar

Tvååkertränarens varning till storlaget: ”De har allt att förlora”

Allsvenska stjärnorna kommer till Övrevi - då skickar Mattias Lindström upp ett varningens finger.

delningar

Det Svenska Cup-äventyret fortsätter för Mattias Lindström och hans mannar i eftermiddag (14.00) när ännu ett storlag kommer på besök.

Allsvenska fjolårssexan IFK Norrköping har tagit sig till Tvååker och Övrevi och ska spela en match som Lindström beskriver som ”en match de inte vill spela”.

– Jag vet ju själv hur det var att komma och spela sånna här matcher. Det enda de vill är att åka hit, vinna – och sedan bara åka härifrån, säger Tvååkers tränare Mattias Lindström och fortsätter.

– Saknar de den där procenten och vi har den, kan de få en jobbig match. Vi har ju allt att vinna och de har allt att förlora.

Vad har ni lagt fokus på i veckan? – Först och främst har vi slickat såren från matchen mot Örebro. Det var många besvikna efter den matchen men hungern finns där och så länge man har det – så har man nått att sträva efter.

Ni var länge med i den matchen (tillslut förlust 3-0) – vad tar ni med er från den? – Vi har kollat lite klipp från matchen och vi tar med mycket positivt från den matchen.

– Vi står upp bra mot riktiga fotbollsproffs och det dröjer ända fram till den 34:e minuten innan de har sitt första avslut på mål. Visst, de vinner rättvist men de får slita för det.

Vad är du mest nöjd med? – Framförallt är jag nöjd med vårt kollektiva försvarsspel och det gör mig glad. Det är ett kvitto på att det vi tränat på fungerar. Det var också ett kvitto för spelarna att de gör nått bra och kan hänga med ett allsvenskt motstånd.

 

 

Relaterade artiklar