Laddar

Tvååker nära jätteskräll mot allsvenska jätten

På väg mot sensationell bragd – då tappade laget allt.

delningar

Division ett-nykomlingen Tvååkers IF stod för en stark prestation på lördagseftermiddagen.

Den allsvenska jätten IFK Norrköping – med 13 SM-guld innanför västen – kom på besök till Övrevi för omgång två i Svenska cupens gruppspel.

Men stjärnorna från Östergötland var nära att tvingas vända hem med svansen mellan benen.

Tvååkers IF förlorade mot IFK Norrköping i en match som slutade 2–3 – men faktum var att Tvååker länge såg ut att ta alla tre poängen.

Hemmalaget var hetare direkt från avspark, spelade smart och fick också utdelning när målchanserna kom.

1–0-målet, som kom till efter 34 minuter, var en riktig läckerbit. Mittfältsherren Johan Persson glidtacklade till sig bollen, Richard Cindric drev upp, väggade med Oliver Nedanovski och levererade sedan en djupledspassning med millimeterprecision till Rasmus Andersson som smugit sig in centralt i banan och hamnade i friläge. Osjälviske Andersson frispelade sedan Alexander Johansson på bortre stolpen som bara kunde trycka bollen i öppen kasse. Ett klassmål av Tvååker.

Och precis innan halvtidsvilan var det dags igen. Oliver Nedanovski stormade fram på främre stolpen på en hörna och med en volley satte han 2–0 från nära håll.

2–0 i halvtid – och IFK Norrköping var rejält omskakat.

Gästerna kom sedan ut till andra halvlek som ett sprillans nytt lag. Plötsligt höjde de tempot rejält och anföll med hela laget i varje anfall.

Men det var ändå Tvååkers IF som skapade de heta målchanserna.

Minut 51: Richard Cendric blir frispelad med ett inlägg, men skjuter utanför.

Minut 65: Alexander Johansson får friläge, men Isak Petersson i Norrköpingsmålet parerar med en fantastiskt räddning.

I stället, i nästa anfall:

Minut 66: IFK Norrköping får hål på Joakim Dahlberg genom anfallaren Alexander Jakobsen.

2–1 var då ställningen – och resten av matchen skulle bli en riktig nagelbitare.

De allsvenska stjärnorna fortsatte att pressa på för att vända matchen. I den 76:e minuten pricksköt Simon Thern in en halvvolley till kvitteringen 2–2 och då gick luften ur Tvååker, som började se slutkört ut efter att ha fått försvara sig hela den andra halvleken.

Och i den 90:e minuten kom också IFK Norrköpings 2–3-mål.

Hur man än vrider och vänder på det så är 2–3 ett hedersamt resultat mot ett allsvenskt topplag – men känslan är att Tvååkersspelarna och tränare Lindström lämnade matchen grubblandes över vad som kunde ha varit…

Svenska cupen Tvååkers IF–IFK Norrköping 2–3 (2–0) Målen: 1–0 (34) Alexander Johansson, 2–0 (44) Oliver Nedanovski, 2–1 (66) Alexander Jakobsen, 2–2 (76) Simon Thern, 2–3 (90) Jón Gudni Fjóluson.