TV: Stort intresse för ungdomarnas lokala revy: "Jäkligt roligt"

Se klipp från repetitionen.

delningar

Snart är det dags för årets uppsättning av "Lilla Tvååkersrevyn: Spridda skurar". I den lokala revyn medverkar ungdomar från Veddige, Långås, Tvååker, Himle, Sibbarp och Valinge mellan åldrarna 15-18 år.

 - Det här är inte som något annat, det är på vårt sätt. Det handlar om saker som händer i närheten, så det lite mer blir aktuellt och kul helt enkelt, säger Meja Nilsson, 15 år.

Lilla Tvååkersrevyn hade sin första föreställning i fjol. I år blir det två nya föreställningar med manus och text från Britt Nilsson, fritidsledare och Edvin Nilsson, ungdomsgårdsbesökare.

De får dessutom hjälp av Lars-Göran Andersson som skriver det mesta inför revyföreställningen. Ungdomarna själva har bidragit till med olika idéer och förslag till föreställningen.

- Det är sketcher med lite varierat innehåll, med sång och musik. Sketcherna är dels hämtade från lite aktuella politiska händelser och dels lite annat. Sedan är det levande musik och orkester på scenen, förklarar Lars-Göran Andersson.

Ungdomarna har en vecka på sig att förbereda inför söndagens två föreställningar. Totalt finns 220 platser på varje föreställning - och biljetterna är redan slut.

- Jag uppskattar jättemycket att det är så uppskattat. Förra året var jag inte med på scen, utan här och kollade på revyn. Jag älskade verkligen hur det var och känslan som de hade och jag tycker verkligen andra ska få uppleva det också, säger Wilma Bergman, 17 år.

- Det kommer bli jäkligt roligt, säger Emil Jonasson, 17 år.

Lilla Tvååkersrevyn: Spridda skurar visas på Medborgarhuset i Tvååker på söndag den 14 april, klockan 15.00 och klockan 19.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar