TV: Fantastiska Underhållningsbandet storsatsning till Musikhjälpen

Efter förra årets succé.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Fantastiska Underhållningsbandet uppträdde på Varberg Stadshotell & Asia Spa under torsdagen, i samband med sin presentation gällande bandets stora satsning till Musikhjälpen i år.

Förra året blev en succé och Fantastiska Underhållningsbandet samlade ihop cirka 470 000 kronor till Musikhjälpen. Lisa Larsson, som sjöng under torsdagens uppträdande, var initiativtagare till idén.

- Det känns otroligt att vi gör detta för andra året, vi trodde inte att det skulle bli såhär stort, förklarar hon.

Hur kom du på idén till det här?

- Jag har enormt stort hjärta för människor som inte har det lika bra som vi har det här. När man ser alla nyhetsrapportering kring människor som blir tvungna och fly så tycker jag att Musikhjälpen är jättebra. De engagerar verkligen och samlar in pengar till olika teman.

Peter Ingemarsson, Jonas Wiman, Lisa Larsson, Christian Halmén, Ingrid Sjölin , Ulrika Gunnarsson och Calle Karlsson uppträdde under torsdagen.

Musikhjälpens tema i år är - Alla har rätt att funka olika. Pengarna som samlas går till att stötta rättigheter för funktionsnedsatta, som anses vara en av de mest diskriminerade grupper i världen.

- Vårt gäng kommer i rätt sammanhang i detta ämnet, förklarar Lisa.

Även i år kommer bandet hålla till på Varbergs Stadshotells glasveranda, som ska skärmas av. Bandet kommer finnas på plats under 33 timmar, mellan den fredagen den 14 december klockan 06.00 fram till lördagen den 15 december klockan 15.00. De kommer dessutom få besök av lokala artister och gäster under sin tid i glasverandan.

I år hoppas Fantastiska Underhållningsbandet på samla ihop 700 000 kronor till Musikhjälpen och redan nu har deras elektroniska insamlingsbössa dragit igång på gruppens Facebooksida.

- Vi ska verkligen sätta Varberg på kartan med detta, säger Calle Karlsson, samordnare för varbergssatsningen i Musikhjälpen, på uppdrag av Fantastiska Underhållningsbandet.

Fantastiska Underhållningsbandet har funnits i cirka 15 år. Gruppen var från start en studiecirkel där deltagarna fick betala för att få vara med. Sedan ICA Kvantum i Varberg och Sparbanksstiftelsen blev sponsorer har verksamheten stått öppen för alla.

- Bandet är helt kravlöst. Det är inte tvunget att det ska vara på det ena eller andra sättet, och det gillar vi verkligen. Varje mått av utveckling gillar vi naturligtvis och det har det varit sannerligen, säger Calle.

Gänget repar varje tisdag och som flest består bandet av 25-30 personer. Mellan den 14 till 15 december kommer Fantastiska Underhållningsbandet uppträda med olika låtar och troligtvis mycket julmusik, berättar Lisa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar