TV: Falkenbergsrevyn får ny delägare och regissör

Revyartist blir ny delägare: "Känns stort"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Falkenbergsrevyn AB startades 1997 och ägs av producenten Magnus Wernersson samt revyartisterna Bertil Schough och Håkan Runevad. Men nu kliver en ny delägare in - revyartisten Andreas Sköld.

- Han är rätt mycket yngre än oss och han har erfarenhet av produktion, att spela och regissera. Han är inte bara lång, han är en väldigt bred revyartist. Vi kände att där fick vi någonting till som vi behövde. Det är en framtidssäkring även om ingen av oss slutar, säger Magnus Wernersson.

Den nya delägaren Andreas Sköld har medverkat i Falkenbergsrevyn under fem säsonger sedan 2014. Förutom att axla rollen som delägare, tar han över Mats Sandelius roll som regissör inför Falkenbergsrevyn 2020.

- Jag kommer både stå på scen och regissera. Och det är en fördel tänker jag, att känna till hur det är att stå på scen och spela Falkenbergsrevyn när man också ska vara med och snickra ihop en Falkenbergsrevy från andra hållet, säger Andreas.

Mats Sandelius kommer därmed inte medverka i nästa säsong av Falkenbergsrevyn. Men enligt Magnus Wernersson är det inte omöjligt att han kommer tillbaka till revyn i framtiden.

- Mats har varit med i tre år och det har varit fantastiskt bra. Vi hade kunnat fortsätta med det, men vi tyckte också att det kanske var bra att köra treårsintervaller. Det kan mycket väl bli så att han kommer tillbaka, det är inga hard feelings på något sätt. Men det blir väldigt naturligt att Andreas tog över det ansvaret, för då fick han en stark egen del i revybolaget att jobba med.

Som 33-åring har Andreas lång erfarenhet inom branschen. Bland annat har han medverkat i krogshower, julshower, musikaler samt i Västeråsrevyn, Vallbyrevyn och Eskilstunarevyn. Han har dessutom varit regissör för barn-och ungdomsmusikaler, revyer och krogshower tidigare.

- Där idén riktigt startade var när Andreas regisserade Revy-SM, som var i Halmstad förra sommaren i augusti. Då började jag tänka tanken på hur det skulle vara om Andreas regisserade. Jag satte mig på teatern och tittade, och tänkte "Det här gjorde han så jäkla bra". Det var då jag började resonera med Bertil och Håkan om tanken att vi skulle ha Andreas att regissera oss. Det var mycket där det föll på plats, säger Magnus.

Även Bertil Schough och Håkan Runevad verkar nöjda med tillökningen bland delägarna:

- Det har alltid varit en farhåga när man tar in någon ny, att passar vederbörande in. Men rätt så omedelbart med Andreas så sa folk "Vad go´ den nya killen var". Sedan var han med ett år till och det föll sig naturligt att Andreas var perfekt. Publiken har verkligen tagit Andreas till sig, förklarar Håkan.

- Jag känner att jag blir bättre och bättre av hans ungdomlighet och pushen som kommer. Det är jätteviktigt att det kommer in nytt blod, speciellt nu när jag och Håkan är över 60, säger Bertil.

Om publiken kommer märka någon skillnad med en ny regissör och delägare, är svårt att veta i dagsläget.

- Det kanske skapar strömningar emellan oss som ger effekter som syns på ett eller annat sätt, det får visa sig i så fall. Men i ett första skede tror jag att det mer är internt som det kommer märkas att det är en förändring, säger Andreas.

Hur känns det att ha blivit delägare och regissör för Falkenbergsrevyn?

- Det känns jättespännande. Det är med väldigt stor ödmjukhet jag tog emot och tackade ja till den här möjligheten att få gå in både som delägare och regissör. Jag känner att jag går in i det med väldigt mycket energi och lust.

Vad har du för förväntningar?

- Förväntningarna är att vi ska fortsätta med att utveckla och utmana oss, att det ska bli ännu mer stimulerande och roligt än vad vi har idag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar