Laddar

Supertalang klar för Warberg

Trots SSL-intresse - talangen väljer Warberg. "Imponerade stort".

delningar

Warberg IC:s säsong fick ett dråpligt slut. Ut mot Lindås i ett raffinerande förlängningsdrama.

Men smutset är bortputsat och förberedelserna för nästa säsong är redan igång. Under fredagen gjorde klubben klart med stortalangen Oskar Block.

Detta meddelar klubben på sin hemsida.

18-åringen ses som ett jättelöfte och kommer närmast från Umeå där han gick på Riksinnebandygymnasiet.

På 20 matcher i divison 1 med Umeå stod han den här säsongen för 30 på 20 matcher och fick dessutom debutera i U19-landslaget.

– Superintressant. Oskar besökte oss under två dagar och satte verkligen ett avtryck både som person och som innebandyspelare. Han imponerande stort under träningarna, framför allt på sättet han stod emot i det fysiska spelet. Han är bolltrygg, löpstark och duktig på att skydda bollen, egenskaper vi gillar. Han verkar dessutom vara en oerhört klok och mogen 18-åring, med tydliga ambitioner i livet såväl på plan som utanför, sportchefen Kimmo Eskelinen till hemsidan.

Så här kommenterar Oskar Block valet.

– Det ska bli oerhört spännande att ta steget över till Warberg kommande säsong. Det var inget lätt val, jag hade bra erbjudanden från ett par SSL-klubbar, men jag fick bäst intryck av just Warberg. I mina ögon är det en anrik, proffsig och mycket seriös klubb med tydliga ambitioner. Jag fick ett väldigt bra bemötande av alla i föreningen, och är övertygad om att här finns alla möjligheter att bli så bra man bara kan. Målet är helt klart att gå upp till SSL kommande säsong, och det är en resa jag vill vara med på, säger forwarden till klubbens hemsida.

Relaterade artiklar