Laddar

Succéfestivalen är tillbaka – här är nya aktiviteterna

Sugen på att utmana dig själv? Här är friluftsevenemanget med både svettiga och mindre svettiga aktiviteter.

delningar

Nu på söndag, den 30 september, går Åkulla Outdoor av stapeln. Det är en friluftsfestival i en bländande vacker arena där det finns mycket olika saker att prova på. Med drygt 50 aktiviteter och utställare finns det goda möjligheter att utmanas, uppleva och njuta i skogen.

– Vi vill bidra till att Åkulla blir en destination för sport och friluftsliv, värd att besöka många gånger. Festivalen stärker områdets varumärke och lockar både gamla och nya besökare till platsen, säger Ulrika Rylin, landsbygdssamordnare, näringslivs- och destinationskontoret i ett pressmeddelande.

En svettig nyhet för i år är hinderbanan som är placerad bakom stationshuset och den blötaste nyheten är swimruntävlingen. Banan är dragen för att även passa de som testar för första gången. En lite mindre svettig nyhet är Åkulla ReStore, som är en grön pop-up shop med sport- och friluftsprodukter som tröttnat på sina tidigare ägare och söker nya äventyr.

Åkulla Outdoor har tre festivalområden med olika innehåll. Åkulla Friluftsgård är festivalens centrum med fokus på sport och friluftsliv, med upplevelser och prova-på för hela familjen. Ästad Vingård har vingårdsvandring, god mat och familjeaktiviteter. Öströö Fårfarm har en stor mässa för alla som älskar ull.

- Festivalen görs i samverkan med föreningarna som bidrar med innehållet och det vi bistår med är ramen för arrangemanget. Vi har ett fantastiskt föreningsliv i Varberg inte minst inom outdoor säger Hanna Erixson som är föreningscoach på kultur och fritidsförvaltningen.

Intresset för friluftsliv ökar stadigt och Åkulla bokskogar är en plats för både motion och för att fylla på med energi. Med söndagens festival, Åkulla Outdoor, får föreningar och företag möjlighet att inspirera besökarna till en aktivare vardag och visa vad vår fantastiska bokskogsarena erbjuder.

Åkulla Outdoor pågår mellan 10.00 till 16.00. Åkulla Friluftsgård har ingen entréavgift och alla uppvisningar och prova-på aktiviteter är gratis.

Pressfoton: Celine Belvroy

Pressfoton: Celine Belvroy

Pressfoton: Celine Belvroy

Pressfoton: Celine Belvroy

Pressfoton: Celine Belvroy

Relaterade artiklar