Stor summa till Barncancerfonden:"Otroligt tacksamma"

Pantflaskor och pantburkar från kunder gick till välgörande ändamål.

delningar

De som gästar Gekås i Ullareds boendeanläggningar kan välja att skänka bort sina pantburkar och pantflaskor till välgörande ändamål. Under 2018 valde ett flertal gäster att göra det - och returförpackningarna genererade till drygt 116 00 kronor som skänktes till Barncancerfonden.

- Vår boendeanläggning är en av de som samlar in allra mest pant i Sverige. Vi är otroligt tacksamma att våra kunder och gäster både hjälper oss att källsortera och låter sin pant gå vidare till Barncancerfondens viktiga arbete, säger Boris Lennerhov, vd, i ett pressmeddelande.

Det är sedan år 2013 som gästerna till varuhusets camping, hotell, motell, stugby och ställplats kunnat skänka sin pant till välgörande ändamål. Totalt fick gästerna ihop 135 474 returförpackningar till Barncancerfonden i fjol.

- Vi på Gekås Ullared arbetar löpande med hållbarhet i vardagen för alla delar av vår verksamhet. Insamlingen av returförpackningar är ett sätt att minska risken att plast och metall hamnar i naturen, utan istället tas tillvara för ett gott ändamål, säger Jonna Laakso, CSR-ansvarig på Gekås Ullared, i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.