Laddar

Stöldkupp slutade i mur – man döms för dubbla inbrott

Efter att ha plockat på sig kläder i butiken flydde männen med polisen hack i häl. Nu döms en av männen för att ha gjort inbrott och stulit från butiken vid två tillfällen.

delningar

I slutet av december förra året, vid 01.30-tiden, genomförde två eller tre personer en kupp mot Tensons butik i Varberg. Glaset på butikens entrédörr krossades och totalt kom gärningsmännen över gods för drygt 72 000 kronor. Händelsen fångades på film och sågs av flera vittnen.

Senare under natten larmades polisen till en adress i Falkenberg på grund av att man hade uppträtt störigt/våldsamt hemma. På en parkering i närheten av adressen hittades en bil som stämde väl överens med den bil som användes vid kuppen. Polisen fattade misstankar mot mannen och noterade sammanträffandet.

Med anledning av det som kommit fram i utredningen finner tingsrätten det styrkt att mannen, som är 26 år, var en av gärningsmännen vid stölden.

Bara lite mer än en månad senare var det dags igen. Under natten till den 9 februari i år gjorde mannen, tillsammans med en 28-årig man, inbrott i samma butikslokal. Med en kofot krossades en ruta och därefter stal personerna kläder för cirka 128 700 kronor.

Polis larmades till platsen och fick då syn på flyktbilen. Ett efterföljande inleddes och polisjakten slutade med att bilen kraschade in i en stenmur på Allégatan. 26-åringen flydde från platsen medan 28-åringen omedelbart greps.

Nu döms de båda männen vid Varbergs tingsrätt för flera olika brott. 26-åringen döms till tio månaders fängelse för två fall av stöld, olovlig körning och ringa narkotikabrott. 28-åringen döms för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Hans straff blir villkorlig dom.

Relaterade artiklar