Laddar

Stark säsongsdebut för Niklas Gustavsson

Varbergaren gjorde i helgen säsongsdebut på Östgötaloppet och satte nytt personbästa för tävlingen.

delningar

Nu i helgen genomförde varbergaren Niklas Gustavsson första tävlingen för årets cykelsäsong. Nämligen Östgötaloppet som under söndagen hölls för 89:e gången och var fartfylld från start till mål.

Snitthastigheten under första timmen låg på 46 km/h och 44 km/h vid målgång. Efter mycket attacker från start av både favorittippade Ryskaposten Cycling Team och hemmaklubben Ck Hymer slutade det hela i en klungspurt.

– Med endast ett varv kvar gick en grupp med tre man loss och såg länge ut att hålla in i mål. Men med 500 meter kvar blev gruppen inhämtade och sedan var det rent kaos mot mållinjen, säger Niklas Gustavsson.

– Jag blev lite låst och fick gå en omväg för att komma fram till fritt spår och han tyvärr inte fram för att utmana om segern. Så istället fick jag nöja mig med en andraplats, fortsätter han.

Vad har du att säga om den insatsen? 

– Jag tycker det var en väldigt bra insats faktiskt. Vad jag är van vid sedan tidigare är att man kommer till tävlingarna med ett lag som hjälps åt under loppet. Men nu tävlade jag helt själv mot de andra lagen som hade mellan åtta till tio åkare allihopa. Så jag måste ändå säga att min prestation var över förväntan.

Efter andraplatsen är hemmatävlingen Varberg MTB Meeting, som går av stapeln på lördag, härnäst på schemat. Och enligt Niklas blir det tuff konkurrens men han hoppas kunna knycka en pallplacering.

– Jag tycker mina chanser ser goda ut, men man ska också ha klart för sig att det var några år sedan jag tävlade på denna bana. Banan har ändrats ganska mycket i sin utformning så den är inte riktigt vad den var när jag hade den som riktig hemmabana.

Känner du att du går in med lite mer självförtroende efter helgens andraplats?

– Både ja och nej. Visst känner man att formen finns där men samtidigt är Mountainbike en helt annan grej. Det hänger mer på de känsliga momenten. Starten är väldigt viktig och det gäller att ha alla tekniska aspekter med sig.

– Så man går ju in med en del nervositet men det känns skönt att veta att benen svarat bra såhär tidigt på säsongen.

Relaterade artiklar