Laddar

Spökparken ska få nytt liv: "Kan bli jättemysigt"

Så ser det ut idag.

delningar

Nöjesparken Fun City i Himle hade tidigare en berg-och dalbana, badland, cirkus och en mindre djurpark. Efter en stor ekonomisk förlust fick nöjesparken läggas ner och stugbyn blev ett asylboende år 2011, något Hallands Nyheter tidigare rapporterat om. Den övergivna nöjesparken fick ny uppmärksamhet år 2016, då bilder på parken publicerades på Imgur.

Nu är planen att bygga om delar av det 309 000 kvadratmeter stora området till bostäder. Det är tre aktörer som gått ihop och köpt området.

– Vi har inte kommit så långt ännu, det är inte riktigt klart. Där finns vattendrag, kullar och vacker miljö. Där finns golfbana i närheten och varma minnen i hjärtat. Där kan bli jättemysigt. Området är väl lämpat för att bygga bostäder, säger en av köparna, Erica Sjöström, på Sjöströms Fastigheter Varberg AB.

Den gamla ägaren har haft ansvar över att plocka ner det övergivna nöjesfältet. Nu är nästan allt bortplockat, förutom några enstaka stugor och den långa mannen, som under många år varit symbolisk för nöjesfältet.

– När vi ska börja bygga, eller hur många bostäder det blir, vet vi inte i dagsläget. Vi ska planera ihop oss med kommunen först, det finns ingen detaljplan än, avslutar Erica Sjöström.

Relaterade artiklar