Snart dags för drakfestival i Varberg

"Vi hoppas på jättemycket folk och jättemånga drakar på himlen."

delningar

Under våren har projektet "Flyga drake" pågått i Halland. Genom workshops med konstnärerna Maiad Khalili och Farah Ali, har personer fått bygga sina egna drakar på bibliotek i samtliga halländska kommuner. Drygt 260 personer har byggt sina egna drakar genom bibliotekens workshops - och på lördag den 18 maj avslutas projektet med en drakfestival.

- Vi hoppas på fint väder med lagom blåst och att det kommer människor som byggt sina egna drakar, eller att folk har med sig drakar som de köpt. Det kommer finnas tipspromenad, och vi hoppas att folk tar med sig en fikakorg och att det blir ett slags umgänge i drakflygningen, säger Emma Ilh, projektsamordnare på Region Halland.

Projektet drivs av Kultur i Halland i samarbete med kommunerna i Halland, som anordnat projektet för första gången.

- Vi är faktiskt lite härmapor, projektet började i Skåne för två år sedan. Det var likadant i Skåne, man avslutade med en drakfestival.

Hur många tror ni kommer medverka på festivalen?

- Det är jättesvårt att svara på, det har varit 263 personer som byggt drakar under projektet och på Facebook har över 600 personer anmält intresse. Det beror nog mycket på vädret. Men vi hoppas såklart på jättemycket folk och jättemånga drakar på himlen.

Drakfestivalen anordnas på södra fästningshörnan vid Varbergs fästning, på lördag klockan 12.00-16.00. Vid ihållande regn ställs evenemanget in, då det inte kommer gå att flyga drakarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar