Laddar

Smet förbi olycksplats – kunde orsakat ny olycka

Mannens vårdslöshet blev en dyr affär.

delningar

Den 21 juli 2017 inträffade en lastbilsolycka på väg 850 i höjd med Veddinge. Ett körfält på vägen stängdes av under större delen av kvällen på grund av det omfattande räddningsarbetet och trafiken släpptes därför växelvis på från båda hållen för att undvika nya olyckor.

Men plötsligt fick den ena flaggvakten på vägen ett anrop av sin kollega om att en personbil som han hade stoppat smitit förbi honom. Vakten gick då ut och ställde sig i vägen med flaggan eftersom det annars kunde komma ett annat fordon från det andra hållet och kollidera med bilen.

Men när personbilen kom körande mot vakten insåg han att han behövde flytta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Vakten antecknade snabbt registreringsnumret och bilmärket innan personbilen försvann ur sikte.

Nu döms en man i 35-årsåldern för vårdslöshet i trafik då han inte inväntat klartecken från flaggvakterna, slingrat längs vägbanan samt kört mot en av vakterna så denna var tvungen att flytta på sig.

Mannen själv har i förhör sagt att han inte har något minne alls av händelsen och nekat till brott. Men han har även erkänt att den enda som kör hans bil är han själv.

Enligt domen finns det ingen anledning att betvivla flaggvaktens vittnesuppgifter eller det faktum att mannen själv erkänt att han är den enda som kör bilen.

Mannens påföljd för brottet blir 6 800 kronor i böter.

 

 

Relaterade artiklar