Skräckfilm i Varberg vann pris på festival: "Känns väldigt bra"

Här kan du se filmen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Rasmus Eriksson / Stellarvoid

Skräckfilmen "That which lingered" har vunnit pris för bästa foto på Play Film Festival i Halmstad. Kortfilmen är regisserad av Albin Glasell och är bland annat filmad vid Kallbadhuset i Varberg.

- Filmen handlar om en ensamstående pappa som blir mer om mer förskräckt över en krypande känsla av att en en gång familjär närvaro, kommer övernaturligt nära honom, förklarar Albin om filmen.

Förutom priset i Halmstad har filmen visats på Exit 6 Film Festival och Aesthetica Film Festival i England. Den är även nominerad till en visning på JellyFest i USA. Ansvarig för foto, som prisades i Halmstad, var Rasmus Eriksson ansvarig för.

- Det kändes väldigt bra, jag är väldigt stolt och glad för Rasmus skull för jag vet hur mycket han har jobbat med detta. Jag själv är väldigt nöjd att jag har en skräckfilm under bältet nu som passar mitt egna utsago med skräckfilmer. Jag gillar inte "jumpscares" eller blod i skräckfilmer. Jag tycker det är bättre när skräcken sitter i hjärnan hos publiken mer än att filmaren säger åt när publiken ska vara rädd, förklarar Albin.

"That which lingered" filmades under två och en halv dag i september år 2017 och innan inspelningen var det flera som hörde av sig för en rollsättning i filmen.

- Vi sökte efter skådespelare genom auditions via internetportaler. Det var folk över hela Sverige som sökte, vilket var väldigt roligt. Vi hade inga pengar förutom ur egen ficka, så de som ville medverka fick skicka in filmer på mailen. Vi fick in massa filmer och alla var införstådda med att det inte var några pengar i rollen, alla ville bara få göra något så bra som möjligt, förklarar han.

Filmen "That which lingered" kan du se här!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar