Laddar

Skönhetssalongen expanderar och gör ny satsning

På lördag flyttar de in i sin nya lokal.

delningar

För tre år sedan startade en målmedveten Linnea Tamnes upp en egen skönhetssalong i sin lägenhet på Norrgatan. Trycket växte och till slut flyttade hon ner i en lokal på bottenplan, där butiken Saphran idag har flyttan in.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har hon arbetat där med delägaren Magdalena Andersson. Och lite senare anslöt även Sandra Johansson som även hon är delägare i företaget.

Idag, lite mer än tre år senare har man nu tagit nästa stora kliv för skönhetssalongen. Lokalen på Norrgatan blev också för liten så idag är Ateljé naglar & skönhet belägna på Borgmästaregatan.

– Vi flyttade hit nu över påsken så vi har expanderat jättefort, säger Linnea.

– Vi har vuxit jättemycket och har idag väldigt många behandlingar, allt inom skönhet. Kanske även den ultimata skönhetssalongen, om jag får säga det själv, säger Magdalena och skrattar.

På Ateljé naglar & skönhet riktar man in sig på allt från nagelbehandlingar och massage till ansiktsbehandlingar. Och i deras nya lokal har man nu även lanserat en butik.

– Vi har valt att starta ett samarbete med ett företag som heter Moyana Corigan. Det är ett stort företag vars produkter vi har valt att ta in i Varberg för att det är ingen som har det. Och det var också därför vi kände för flytta eftersom vi ville få mer plats för att kunna satsa mer på de produkterna, säger Linnea.

 

Foto: Dennis Johansson

Som de själva beskriver det har man gått från att hålla till i ett lägenhetsrum till att idag vara en mer lyxig och exklusiv salong. Något de tror många är ute efter idag.

– Samtidigt är vi nischade genom att vi har en lite ateljé med tavlor. Något som också gör det lite mer personligt vilket vi försöker sikta på, säger Magdalena.

– Och jag tror att det är just det som många känner med oss. Att det är väldigt personligt och att vi har ett speciellt sätt att vara mot kunderna, säger Linnea.

I och med flytten och expansionen hoppas man nu verkligen kunna etablera sig hos varbergarna.

– Det som jag vill är att om man tänker ”naglar, fransar eller hudvårdsprodukter” då ska man tänka Ateljé naglar & skönhet, säger Linnea.

– Vi strävar att vara den ultimata skönhetssalongen och butiken för alla. Om en kille exempelvis ska köpa något till sin partner på alla hjärtans dag, då är det hit han ska gå, säger Magdalena.

Förutom att utveckla företagets fysiska plats försöker även personalen att ständigt utveckla sig själva. Bland annat har de ställt upp i SM i Fransar där Linnea faktiskt tog hem en tredjeplats.

– Vi ska även delta i fler liknande tävlingar framöver där vi kommer tävla kreativt i fransar och makeup. Så kallad fantasy art. Och detta gör vi för att inte stå och stampa på samma ställe, säger Magdalena.

På lördag invigs deras nya lokal på Borgmästaregatan. Något de kommer fira med bland annat reducerat pris på flertalet behandlingar och diverse olika tävlingar.

– Vi kommer även visa upp konsten som vi har här inne. Vi har nämligen ett samarbete med Frida Hallgren som driver Malakit Art. Så hon kommer visa upp sin konst som också är tillgänglig att köpa, säger Magdalena.

– Vi tycker det är viktigt att lyfta fram och hjälpa andra entrepenörer, framförallt kanske unga tjejer. Jag gick från ett heltidsjobb och började min verksamhet i min lägenhet. Samtidigt som jag har barn och familj, men det hindrade inte mig. Har man en dröm och en passion tycker jag man ska följa den.

Nu hoppas de på många besökare under invigningen av deras nya lokal på lördag.