Skanska och Ikea säljer bostadsrätter i Varberg

Illustration: Boklok/Pressbild - Foto: Pressbild

Genom samarbetet Boklok säljer de sina första lägenheter i Varbergs kommun.

delningar

Snart startar försäljningen av Bokloks första lägenheter i Varberg. Boklok är ett samarbete mellan Skanska och Ikea och de arbetar med att bygga hållbara hem till låga priser.

Företaget har tidigare haft byggprojekt i andra städer i Halland, som i LaholmHalmstad och Falkenberg. Deras projekt i Varberg består av 36 nya lägenheter i Bläshammar, med inflyttning beräknad till våren 2020.

- Varberg är en attraktiv stad där man bor vackert nära naturen och havet. Vi på BoKlok har inte byggt här tidigare så det känns verkligen kul att få ta hit vårt hållbara koncept och att erbjuda bra bostäder till ett bra pris, som vanliga människor har råd med, säger Magnus Hallonlöf, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Marken i området har Skanska ägt sedan tio år tillbaka. Lägenheterna i Bläshammar blir bostadsrätter i storlekarna två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 eller 86 kvadratmeter.

Försäljningsstarten kommer hållasBläshammar Skola den 9 april mellan klockan 17.30-19.00. De intresserade lämnar in en anmälan och i slutet av kvällen dras en turordningslista, som avgör i vilken ordning de anmälda får välja lägenhet.

- Våra kunder har ofta olika önskemål om sitt boende; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Eftersom vi aldrig har någon budgivning behöver man heller inte armbåga sig fram, och slutpriset blir aldrig mer än vi säger att det blir, säger Magnus Hallonlöf. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.