Laddar

Så mycket har bostadspriserna ökat

Ingen prisökning i i Sverige år 2018 - Varberg följer inte trenden.

delningar

Priserna på bostadsrätter och villor har ökat i flera av de halländska kommunerna under år 2018, trots en avvaktande bostadsmarknad, amorteringskrav och kreditåtstramningar.

Under året hade Halmstad den högsta prisökningen på bostadsrätter i länet, med + sju procent. Det kan jämföras med statistiken för hela Sverige, där ingen prisökning alls skett under året, visar en analys som Svensk Fastighetsförmedling genomfört med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik.

– I Halmstad men även i Halland i stort har vi haft en stabil utveckling på bostadsmarknaden det senaste året. Samtliga kommuner har en stadig inflyttning och bara till Halmstad flyttar det cirka 1 000 personer varje år. I norra Halland, som Varberg och Kungsbacka, är pendelavståndet till Göteborg en avgörande faktor. I Halmstad lockar högskolan och det faktum att kommunen satsar på möjligheten att etablera företag i regionen. Det bidrar till den starka inflyttningen, säger Mikael Niwenros, Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad i ett pressmeddelande.

Bland villor stod Falkenberg för den största prisökningen i länet under året. Totalt ökade priserna på villor i staden med fem procent år 2018. I nuläget ligger medelpriset på en villa i kommunen på 2 179 000 kronor.

Se hela listan för prisutvecklingen i Halland nedan:

Relaterade artiklar