I samarbete med annonsör

Så kan din arbetsplats bli brandsäker

Med digitala verktyg och professionella brandskyddstekniker hjälper Anticimex företag att säkerställa en brandsäker arbetsplats.

delningar

Om olyckan är framme och en brand uppstår kan det få förödande konsekvenser för det drabbade företaget. Den som äger eller bedriver verksamhet i en byggnad eller fastighet har ansvaret att vidta nödvändiga åtgärder för att förebygga och förhindra bränder.

- Det bästa brandskyddet är att minimera risken att en brand uppstår. Det gör man med kunskap och fungerande rutiner i sin organisation, säger Sandra Nordenskär, säljare inom brandskyddstjänster på Anticimex i Varberg.

Sandra Nordenskär, säljare inom brandskyddstjänster på Anticimex i Varberg.

Allt fler företag tar professionell hjälp med sitt brandskydd  

Det finns mycket att vinna på att ha ett regelbundet och systematiskt brandskyddsarbete – ett så kallat SBA. Om en brand uppstår drabbas inte bara människor utan även arbetsplatsens produktion, lokaler och inventarier.

Anticimex erbjuder en helhetslösning inom SBA med fokus på digitala verktyg som gör det enkelt för företag att själva upprätthålla rutiner. Genom ett digitalt egenkontrollprogram via mobil eller dator kan företag själva välja vilka kontrollpunkter de vill följa upp. Alla resultat sparas i ett arkiv och systemet meddelar om en kontroll är försenad eller inte har utförts.

– Med vår digitala egenkontroll kan företag planera och underhålla sitt brandskydd regelbundet. Det är ett tidseffektivt system som ger dig en bra överblick över ditt brandskydd, berättar Sandra Nordenskär.

Ett förebyggande brandskyddsarbete kräver även att företagets medarbetare har rätt kunskap och vet hur de ska agera vid en brand. Genom anpassade utbildningar lär Anticimex brandskyddstekniker ut hur man på arbetsplatsen kan uppmärksamma risker och även hur spridningen kan begränsas om en brand uppstår.

– Våra utbildningar ger trygghet och kunskap som sitter i. Alla arbetsplatser, byggnader och hem behöver ett aktivt brandskyddsarbete och vi ser att allt fler företag tar hjälp med att säkra sitt brandskydd, avslutar Sandra Nordenskär.

 För mer information om Anticimex brandskyddstjänster, klicka här.

För kontakt och bokning av kostnadsfri kartläggning av ert brandskydd, klicka här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.