Så har starten gått för Bastard Burgers

Nu har det gått över en månad sedan den norrländska streetfoodkedjan slog upp dörrarna i Varberg.

delningar

Det har gått över en månad sedan Bastard Burgers slog upp dörrarna på Östra Vallgatan 89 i Varberg. Med graffitimålning över platser i Varberg på väggen och norrländskt kött i köket, har starten gått över förväntan.

- Det har gått fantastiskt bra, det har varit väldigt välkomnande i Varberg, säger Josef Haddad, restaurangchef på Bastards Burgers i Varberg.

Restaurangen slog upp dörrarna den 5 april och har cirka 70 sittplatser. Josef berättar att det precis fått in möblerna till uteserveringen, där det väntas bli minst lika många platser som inomhus.

Den norrländska streetfoodkedjan öppnade sin första restaurang i Luleå för drygt 2,5 år sedan. Nu finns ett tjugotal restauranger runt om i landet, och nästa öppning kommer bli i Mölndal. Josef, som arbetat inom restaurangbranschen i 13 år och tidigare varit ägare till Paganini, ser potential i Bastard Burgers koncept. Han förklarar att köttet kommer från kedjans egna köttgårdar i Norrland och att de har ett eget microbryggeri med norrländsk öl.

- Vi fann varandra och jag tyckte det lät jättespännande. Jag tror på konceptet, det har bara funnits i två år och har ändå lyckats etablerat sig på så många ställen, förklarar han.

Bland köttfavoriterna i Varberg toppar hamburgarna "Umami tryffel London" och "The champion Oak Los Angeles". Förutom norrländskt kött, lanserade Bastard Burgers en vegansk meny nyligen. Samtliga hamburgare på menyn går att få i en vegansk tappning.

- Det har gått jättemycket vegansk mat, det var lite över min förväntan. Men det är roligt att ha fel någon gång, säger Josef.

Josef berättar att det finns konkurrens i Varberg, men att han ser det som något positivt. Genom konkurrensen går man på tårna och vill bli ännu bättre, förklarar han.

- Vi tror på vår produkt såpass mycket, så därför vågar vi satsa i Varberg. Det finns ju potential i Varberg, det är en väldigt fin stad och en väldigt bra sommarstad också, avslutar Josef.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar