Laddar

Ryggbesvär satte stopp för Niklas Gustavsson

"Jag avslutade tävlingen med en helt okej känsla i kroppen även om den var mörbultad".

delningar

Förrförra veckan gjorde varbergaren Niklas Gustavsson sin säsongsdebut i landsvägstävlingen Östgötaloppet där han slutade på en andraplats. Nu i helgen gjorde han istället säsongsdebut i Mountainbike under tävlingen Varberg MTB Meeting.

– Det gick helt okej. Jag hade siktet inställt på en pallplats, men lyckades bara få till en femteplats. Ryggen satte stopp för mig, säger Niklas Gustavsson.

Startordningen lottades ut och Niklas fick en plats i tredjeledet  (cirka sex åkare i varje led). Och efter en bra start lyckades han komma ut tvåa bakom favoriten Emil Lindgren.

– Jag tänkte att det vore kanon att försöka hålla hans rygg, men tyvärr fick jag släppa honom ganska tidigt eftersom min rygg stumnade fullständigt likt kramp. Detta på grund av den tekniska banan och att jag är relativt ovan att köra i skogen för tillfället, säger Niklas.

På grund av ryggbesvären fick han slå av på tempot för att låta ryggen återhämta sig och sedan hitta ett bra tempo. Snabbt tappade han fem, sex placeringar och det skulle ta två varv innan åter började hämta placeringar.

– Jag avslutade tävlingen med en helt okej känsla i kroppen även om den var mörbultad, självförtroendet fick sig en törn men revanschlusten är nu större än någonsin. Nu är det bara att gå tillbaka till kammaren och fortsätta träna och komma ännu bättre förbered till nästa race.

Relaterade artiklar