Rekordnivåer för priser på skog och virke

"Som tidigare är marknadspriserna högre i Halland", säger fastighetskonsulten Bengt Furenäs. Det är fortsatta rekordnivåer för priser på skog och virke i Västsverige.

delningar

Priserna för skogsfastigheter ligger på höga nivåer i hela landet. Trenden är densamma för virkesmarknaden, där virke säljs till rekordpriser. Under 2017 och början av 2018 skedde en mycket stark prisutveckling på virke i Västsverige. Ändå fortsätter virkespriserna att stiga under 2018 visar Skogssällskapets Skogsindex.

– Prisutvecklingen har mattats av något, men det är fortfarande en stabil positiv utveckling. Som tidigare är marknadspriserna högre i Halland och södra halvan av Västra Götaland men sjunker ju närmare Värmland man kommer, säger Bengt Furenäs, Skogssällskapets fastighetskonsult i ett pressutskick.

I Skogssällskapets Skogsindex jämförs marknadsvärdet med avkastningsvärdet för olika typer av fastigheter. Att det är en stor skillnad mellan dessa de två värden betyder att köpare betalar för något annat än virket – som jakt, rekreation och närheten till storstäder.

– I Västsverige har det länge varit höga priser i relation till den avkastning man får från sin fastighet, men nu sen våren 2018 har skillnaden krympt. Du betalar alltså i högre grad för den avkastning du faktiskt kan förvänta dig från skogen, säger Bengt Furenäs i pressutskicket.

Källa: Skogssällskapet

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar