PROGNOSEN: Så blir vädret till midsommar

Foto: Pexels

delningar

Sol och regn överlappar varandra under veckan.

Ett högtryck ligger just nu söder om Sverige, vilket ger oss ett vackert väder under måndagen. Dock kan det bli något molnigare under eftermiddagen. En molnighet som hänger med även in under tisdagen.

– Tisdagen ser ut att bjuda på en varierande molnighet. Det kan också bli ett par lokala regnskurar som drar in under dagen. Tittar vi på temperaturen får vi cirka 18 till 19 grader, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog vid SMHI.

Under onsdagen kan vi återigen få ett varierat väder. En molnighet drar sig under förmiddagen, för att senare ge en klar himmel under eftermiddagen.

– Vi kan då även få 26, 27 grader inåt landet, medan det blir omkring 20 grader vid kusten, berättar meteorologen.

När vi når torsdagen är risken för regn påtaglig under onsdagsmorgonen. Max Lindberg Stoltz flaggar för ett mindre regnområde som drar sig in, men att det blir något bättre senare under dagen. Prognosen är dock ostadig, och så gäller även för fredagen.

– Våra modeller visar olika för vädret längre fram i veckan. Tittar vi på midsommarafton så ser det ganska ostadigt ut just nu. Det kan bli ett regnområde som drar in någon gång under dagen eller kvällen. Temperaturmässigt kan vi ligga strax under 20 grader, avslutar Max Lindberg Stoltz

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar