Laddar

PROGNOSEN: Så blir vädret på nyårsafton

Skiftande väder att vänta på nyårsafton. - Foto: Mostphotos

Och så inleder vädret 2019.

delningar

Går du också och funderar över hur vädret kommer att bli på nyårsafton? Svaret är att det blir lite olika väder, enligt SMHI:s prognos. Ett uppehållsväder är åtminstone att vänta under dagen. Då beräknas temperaturen till cirka en grad.

Fram emot eftermiddagen blir det något molnigare. Enligt Aftonbladet kommer molntäcket "luckras upp kring Bohuslän, Värmland och delar av Svealand, medan molnen kommer dröja sig kvar längre i Småland och Skåne".

– Jag tror man kan se raketerna ändå, om man är tillräckligt nära men det kommer inte vara en klarblå himmel. Prognosen är fortfarande lite osäker eftersom tidpunkten för lågtrycket är osäkert, säger Mikael Sjöstrand, meteorlog på Foreca, till Aftonbladet.

Men prognosen gällande molntäcket är desto mer oklart för Halland. Klart är dock att väntas bli en regnnederbörd på 1,4 millimeter under nyårskvällen. Regnet ska ha dragit förbi lagom till tolvslaget, då temperaturen kommer vara ungefär sex grader.

2019 inleds därefter med en gråmulen himmel och cirka sju grader. Sol får vi först på onsdagen, den 2 januari, då temperaturen är något lägre – mellan två minusgrader till tre plusgrader.

Relaterade artiklar