Laddar

Premiär för nytt restaurangkoncept: ”Känns jätterätt”

Premiär under kvällen för Varbergskrögarens nya fiskekrog.

delningar

Nu under torsdagskvällen den 17 maj är det dags för premiär för den erfarne varbergskrögaren Mattias Svenssons nya restaurang.

– Det känns ganska bra inför öppningen. Men det är kniven på strupen, men så hade det varit även om vi öppnat imorgon istället. Utmaningen nu är egentligen att hitta nya rutiner, säger han.

Restaurangen är placerad ute på Varbergs fästning i före detta Hus13:s lokaler. Och namnet på satsningen är Happy Fish.

– Det är en gammal lokal som vi varit i innan. Men nu är det gamla borta och vi gör något helt annat. Egentligen vill vi inte bli jämförda med något annat. Det är en helt ny och modern fiskbistro, säger Mattias Svensson.

Han har drivit krogar under många år i Varbergsområdet och enligt honom finns det ett intresse för en renodlat fiskekrog.

– Det finns ett intresse för krog med fiskidentitet. Det som har varit svårare är att hitta rätt form och modell. Det har växt fram under tiden och nu känns det jätterätt att göra det här, säger Mattias Svensson.

Enligt krögaren har det varit svårare att dra igång en fiskerestaurang än tidigare satsningar.

– Det är inte så enkelt som det låter. Det är ett jäkla pill med att hitta rätt grejer. Prismässigt är fisk och skaldjur dyrare att jobba med än andra proteiner, säger han.

I grund och botten handlar det enligt Mattias Svensson om att göra en restaurang som han själv vill gå till.

– Jag ville bort från fine dining och ha en krog dit man bara kan slinka in och dricka champagne och käka ostron eller gå in på efter en utflykt för att ta lite dessert och kaffe. Jag vill att det ska vara en restaurang som det är lätt att ta sig in till. Och jag ser gärna att det är lite stökigare, att gästerna till exempel delar bord eller att man hänger i något hörn, säger Mattias Svensson.

Happy Fish har försökt hitta en balans där de kan locka både familjen och den yngre generationen.

– Vi har försökt hitta en nivå där man bara kan slinka in och äta, utan att det ska kosta skjortan, avslutar Mattias Svensson.

Relaterade artiklar