Laddar

Populära webbutiken har tagit plats i Varberg: ”Fått fantastisk respons”

Nu har de öppnat upp sin nya fysiska butik.

delningar

I lördags invigde paret Emma Voigt och Raj Azharuddin officiellt sin nya butik Saphran på Norrgatan. Butikens namn är ett som många säkert känner igen och deras färgglada skyltfönster har lockat till sig många blickar.

– Vi hade sådan jäkla tur på invigningen, för vädret var väldigt fint och då sitter många på uteserveringarna här runtomkring. Det gjorde att många av dem också tog sig en titt in här och vi har fått fantastisk respons, säger Emma Voit.

Emma och Raj träffade varandra i Indien 2012. Och när Emma rest dit har hon själv handlat mycket saker och även fått förfrågningar från vänner att handla åt dem. Och det var på så vis som idén om att starta upp ett eget företag väcktes.

Sedan 2015 när Raj flyttade till Sverige har de bedrivit en webbshop under samma namn och ställt ut varor på lokala marknader. Främst har de arbetat som en popup-butik i Göteborg som de byggt upp över helgen och sedan åkt hem till Varberg.

– Det har rullat på bra men vi kände att antingen skulle vi utveckla det eller lägga ner. Och för två och en halv vecka sedan fick vi tillgång till den här lokalen och då tänkte vi, ”fan nu kör vi”. Och vi bor även i samma byggnad så det är jättesmidigt att bara ramla ner för trappen, säger Emma.

 

Foto: Dennis Johansson

Förra året när de ställde ut på Hallifornia fick de många frågor kring vart de var belägna. Folk visste inte att de var från Varberg så Emma och Mohamad hänvisade då till sin webbshop och deras showrum som de tidigare hade i deras lägenhet.

– Att ställa ut på Hallifornia var bland det bästa vi gjort. Det var fint väder, jättemycket folk och vi blev verkligen bemötta på ett riktigt roligt sätt. Vi ska nog göra något form av samarbete med dem i år igen men inget är hugget i sten än.

Trots att planer om Hallifrornia finns kommer deras främsta fokus framöver ligga på att driva butiken och även satsa mer på eventdekor.

– Om man till exempel vill ha Bollywood- eller orientaliskt tema så kan vi förse med dekoration. Och det ser jag väldigt mycket fram emot att syssla med.

Vad har ni för förhoppningar med den här nya butiken?

– Jag tycker det är jäkligt bra att starta nu eftersom det är nu som försäljningen verkligen tar fart i Varberg. Ifall det går bra i sommar kan man fortsätta men märker vi att det är svagt intresse går vi nog bara tillbaka till webbshoppen.

– Men förhoppningarna är att ”här ska vi vara” så vi får hoppas att Varberg tycker detsamma.

Relaterade artiklar