Polisens nya satsning - ska minska bostadsinbrott

Tar hjälp av polisens volontärer och hundägare.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisen i Halland startar en särskild satsning mot bostadsinbrott, och tar hjälp av kommunerna, allmänheten och polisens volontärer. Satsningen pågår från mitten på september och under vinterhalvåret, som ett försök att minska antalet inbrott när det sker som mest.

– Vi ska samordna våra resurser så att vi blir starka och kan arbeta aktivt mot inbrotten i hela polisområde Halland, säger Richard Hiller, kommunpolis i Varberg, i ett pressmeddelande.

Den nya satsningen utgår främst från tidigare forskning om bostadsinbrott och förebyggande arbete. För att synas mer kommer polisen bland annat att ha fler trafikkontroller i områden som drabbats av inbrott. Polisens volontärer får i uppdrag att knacka dörr och informera boende i områden som utsatts för brott.

– I vissa områden har vi också vänt oss specifikt till hundägare eftersom de ofta går dagliga promenader i sitt närområde och kanske är de första som ser när något inte stämmer, säger Richard Hiller.

När ett inbrott sker ökar risken för fler inbrott inom ett visst geografiskt område, enligt forskning. Det är främst samma gärningsmän som står bakom inbrotten, i de områden de rekat.

– Målet är att det ska vara jobbigt och svårt för tjuvarna att göra inbrott när de hela tiden har allmänhetens, volontärernas och polisens ögon på sig, säger Richard Hiller.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar