Planeringen i full gång för bryggeripuben The Zoo

Delägarna Fredric Johansson och Mikael Karlsson planerar att sätta Västra Gärdet på kartan.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Ingången

Efter lite renovering är det här den nya bryggeripuben ligga.

Bourbonfat där öl från The Pine Ridge Brewery lagrats. De ska nu bli bord till det nya bryggeriet.

Nya kylrummet.

Maten blir i samarbete med Smoking Aces Bbq.

Nu förbereds det för fullt inför öppningen av The Pine Ridge Brewerys bryggeripub på Södergatan i Falkenberg. Det väntas bli dryckesprovning och evenemang med musik, mat samt öl från The Pine Ridge Brewery i den framtida bryggeripuben The Zoo.

- Vi har ju djurtema, alla våra etiketter har djur. När vi skulle ha en ölprovning i Malmö sa Dennis som är med oss på Pine Ridge att vi behövde hitta på ett namn till provningen. The Zoo blev det då, och det passade även här, berättar Mikael Karlsson, delägare till Pine Ridge Brewery, om namnvalet.

I nuläget byggs nya sittplatser längs ena väggen i den cirka 120 kvadratmeter stora, vita lokalen som i framtiden ska bli bryggeripuben The Zoo. Framför sittplatserna blir det högre bord i ek, förklarar Mikael. Hela lokalen väntar stora förändringar i Pine Ridge-stil inom snar framtid.

- Nu fokuserar jag fullt på att blir färdig med vår bryggeripub och restaurang. Som du ser är det inte färdigt, men det händer jättemycket här nu i maj, säger Mikael.

Inom kort ska taket målas svart och väggarna bli gula i lokalen. Det blir ett sextiotal sittplatser och 16 ölsorter i tappning i en ny bar. När taket blivit målat kommer de hänga ner djur som får snurra lite i bryggeripuben, förklarar Mikael.

- Målarna kommer i veckan, då ska de måla klart. Om 14 dagar blir det ny damtoalett och herrtoalett. Vi kommer spika upp växter på olika nivåer på väggarna och ha växter hela vägen. Det tar väck ekot. Sedan kör vi den hederliga gamla ryamattan på golvet, det dämpar också, säger Mikael.

Mikael berättar att de precis fått godkänt att ha hundra personer i lokalen till den framtida bryggeripuben. Dessutom planeras en uteservering med ett hundratal sittplatser, som förmodas öppna någon gång efter premiäröppningen.

Förutom dryckesprovning på bryggeripuben the Zoo, har de nu fått tillstånd till att anordna fyra evenemang med alkohol och catering under året. Mikael berättar att maten kommer anordnas i samarbete med Smoking Aces Bbq i Falkenberg.

- "Pine Ridge-dagen" är ett av evenemangen vi kommer ha. Sedan kommer vi ha sommarfestival, oktoberfest, något evenemang med liveband och ett julbord, som hålls endast en dag, har Mikael tidigare berättat.

Det var när grannföretaget Falkenbergs Glasmästeri flyttade till Ryds Bilglas som bryggeriet valde att ta över deras lokaler. Totalt har Pine Ridge Brewery tillgång till 550 kvadratmeter, där de bland annat har själva bryggeriet, en lokal för den framtida bryggeripuben och ett nytt kylrum som blev färdigställt i mars.

- Det är sju grader i kylrummet, då mår ölen klart bäst. Vi får plats med 15 000 liter och det här höjer vår kvalité enormt, förklarar Mikael. Han fortsätter:

- Vi räknar med att hållbarhetstiden bli 2-3 månader längre. Men det viktiga är att det inte spelar någon roll egentligen, för vi har aldrig öl som är ofärsk. Men hållbarheten ut till kund blir fantastisk. Du kan tänka dig att att Halmstad, Varberg och Falkenberg har många ställen ute vid stranden. Har de ingen kapacitet att kyla drycker så kommer jag med kyld dryck. Det är inte många som har, förklarar Mikael.

Förutom bryggeripub och nytt kylrum byggs ett kemikalierum och ett etikettrum vid bryggeriet. Hela flytten och renoveringen kostar ungefär halv miljon kronor, förklarar Mikael. Nu väntas ett intensivt arbete med att få klart bryggeripuben.

- Vi ska sätta Västra gärdet i Falkenberg på kartan, för det är där jag är född.

The Zoo beräknas öppna i slutet på maj, med reservation för ändring.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.