Persson inför måstematchen: "Pressen ligger hos dem"

Räddar Persson kvar Varberg i superettan? Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Sista chansen för Varbergs Bois. Spelar grönsvart i superettan 2019?

delningar

Det blev en rejäl kalldusch för Varbergs Bois borta mot Oskarshamns AIK i onsdagskväll. I den första kvalmatchen, i hopp om att fortsatt spela fotboll i superettan, förlorade Bois med hela 4–2. Smålänningarna chockade Varberg redan efter fyra minuter, då mittfältaren Emil Skogh skrev in sig i målprotokollet. Men kanske är det William Kvist som Bois-spelarna borde hålla koll på i returmötet, inte minst sett till hans taktiska spel och två mål i det första mötet mellan lagen.

– Jag har ju haft William ett par veckor i Ängelholm, så jag känner väl till honom som spelare. Så visst är det en spelare att hålla koll på nu på söndag. Det är en spelartyp med fin avslutsteknik och läser spelet bra. En bra omställningsspelare helt enkelt, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois.

Tränare Persson berättar att laget är "självkritiskt" efter det första mötet. Persson pratar om att hans manskap bjöd in Oskarshamn i matchen, och att matchplanen inte följdes efter vad som sades innan avspark.

– Det tog oss sju eller åtta minuter att ta oss in på deras planhalva. Vi spelade runt alldeles för mycket till närmsta spelare. Det är något som vi tar med oss inför den här matchen att vi måste gå framåt direkt. Nu handlar det om att gå framåt och sätta våra målchanser,

Även om Varberg är i underläge, menar Jocke" Persson att det är Oskarshamn som har pressen på sig. "De är redan i superettan mentalt. Pressen ligger hos dem", menar tränaren. Motståndarens tankegångar är något som tränaren tar med sig till söndag.

– Vi behöver bara två mål till för att rädda det här. Matchen på söndag är vår sista räddningsplanka. Men som jag sa så är det Oskarshamn som har störst press på sig, avslutar han.

På lördagen gör Varbergs Bois sista träningspasset inför måstematchen. Då testas Oliver Stanisic för första gången efter skada. Om testet slår väl ut kan han finnas med i Joakim Perssons trupp på söndag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar