Laddar

Nytt restaurangkoncept öppnar i Varberg

"Vi vill skapa en restaurang som ska kännas bekväm att komma till", säger Mattias Svensson.

delningar

Nu är det klart att före detta Hus13 ute på Varbergs fästning byter skepnad till Happy Fish. Och planerna är att öppna upp den nya verksamheten i maj. Krögaren Mattias Svensson berättar att de nu vill bli jämförda med det som de ska göra och inte med det som de har gjort tidigare

– För mig är Hus13 ett helt avslutat kapitel så nu startar vi en helt ny restaurang från noll egentligen med ett helt nytt koncept. Hus13 kändes som ett ställe man kanske bara åt på en gång om året, säger han.

– Min tanke är att vi vill göra Happy Fish till en mer publik restaurang. Att man ska kunna äta där och vilja komma tillbaka redan dagen efter, fortsätter han.

Något exakt datum för invigning har de ännu inte men de siktar på att öppna upp i maj. Så just nu byter Hus13 skylt och lokalerna ändras om men enligt Mattias Svensson är det inte allt som ändras.

– Huvudinriktningen kommer såklart vara att vi ska jobba med fisk men jag ser kanske inte en traditionell fiskekrog framför mig. Utan vi ska göra fisk i diverse olika tappningar och just det konceptet håller vi på att skruva lite på just nu. Sedan vill få lite mystik kring det hela också.

Hur menar du då?

– Vi vill skapa en restaurang som ska kännas bekväm att komma till. Man ska vilja komma dit för att det är roligt, skön stämning och för att det är god mat. Happy Fish ska också vara ett namn som sätter sig i folks huvuden.