Laddar

Nystart för anrika klädbutiken: ”Detta är ett kanonläge för oss”

Varbergs äldsta herrklädesbutik har nu invigt sina nya lokaler.

delningar

Igår, den 2 maj, invigde anrika klädbutiken Lolles sina nya lokaler på Drottninggatan 25 där Nordea tidigare låg.

– Sedan 50-talet har Lolles legat i lokalen precis bredvid här. Men trots att vi har nya lokaler är det fortfarande samma adress, samma service, samma leende personal och samma varor, säger Ullrika Hedberg, hustru till ägaren Mattias Hedberg.

För i november 2017 blev det nämligen klart att Lolles skulle flytta efter 60 år i sina tidigare lokaler. Med de nya lokalerna ser man det som en rolig nystart för företaget vars läge blir allt mer attraktivt trots den korta geografiska flytten.

– Samtidigt som vi behåller Drottninggatan får vi nu även Torggatan. Det är lätt att folk bara går rätt ner från Torggatan och inte svänger runt hörnet här. Vi har vår fina kundkrets som hittar till oss och som vi vill behålla, men det vi tänker är detta läget ska kunna locka hit en ny kundgrupp också, säger Ullrika Hedberg.

Den nya butiken markerar också den nya fasen i Ullrikas yrkesliv. Tidigare har hon hållit sig i bakgrunden och främst hjälpt till med företagets marknadsföring och inköp. Men nu är tanken att Ullrika ska komplettera Mattias och deras medarbetare Sofie och Anna som ett ansikte utåt i butiken.

– Flytten kändes som ett naturligt steg eftersom Mattias föräldrar drivit butiken sedan början av 80-talet och Mattias själv jobbat här sedan 90-talet. Nu när vi byter känns det naturligt att jag också syns här inne i butiken och tar ett steg in i familjeföretaget.

Lolles är inte bara unikt i Varberg för dess långa historia, men även för att de är en självständig klädbutik. Något de är uppskattade för eftersom de inte är bundna på något vis och kan därför styra helt över sortimentet i butiken.

Hur beskriver man Lolles koncept?

– Kvalité och tradition. Vi försöker klä herrar från topp till tå, och vi skojade om det häromdagen att du kan komma in naken och gå elegant ut härifrån, säger Ullrika.

Relaterade artiklar