Nu kan jobbsökande få digital hjälp av Arbetsförmedlingen

Foto: Mostphotos, Frugan/Andrey Popov

Nu kan arbetssökande i Halland välja att få stöd från Arbetsförmedlingen digitalt via chatt, mejl eller telefon istället för att fysiskt besöka ett kontor för att möta sin arbetsförmedlare.

delningar

Redan tidigare har det gått bra att skriva in sig på Arbetsförmedlingen via webben med hjälp av en e-legitimation. Men nu kan arbetssökande i Halland även ha sitt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon eller videosamtal. De personer som klarar sig utan ett fördjupat stöd kan därefter välja att få fortsatt service och handläggning via telefon eller webb. Arbetssökande kan från och med nu i stället välja att möta sin arbetsförmedlare på nätet, via till exempel mejl eller chatt.

– Många av våra kunder vill möta oss via digitala kanaler och de pekar då främst på snabbhet och enkelhet. I dag väljer till exempel 70 procent av de som skriver in sig som arbetssökande att göra det digitalt och 88 procent av de arbetssökande aktivitetsrapporterar digitalt, säger Anna-Lena Wakenius, Arbetsförmedlingschef i Halland.

Den utökade servicen ska införas successivt i hela landet och väntas vara fullt utbyggd under 2019.

Exempelvis ska arbetssökande kunna få stöd via telefon eller webb med coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete och tips och feedback på cv och personligt brev. De kan dessutom få stöd med webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar