Nu hålls sista gratisbion för ungdomar

Regeringens nya budget kan påverka de kostnadsfria lovaktiviteterna för ungdomarna i Varberg i framtiden. Nu hålls den tredje och sista gratisbion för hösten - den filmen visas.

delningar

Under hösten har Varbergs kommun bjudit ungdomar på kvällsbio, något 24Varberg tidigare rapporterat. Vid tre tillfällen under hösten har ungdomarna fått se olika biofilmer på Bio Capitol kostnadsfritt. På torsdag hålls den tredje och sista biokvällen för ungdomarna för hösten.

Filmen som visas under biokvällen på torsdag den nya sci-fi filmen Mortal Engines. Innan filmen visas blir det i vanlig ordning ett filmquiz med Albin Glasell, där priser delas ut till vinnarna.

Anna Nilsson, enhetschef för ungdomsgårdarna i Varbergs kommun, hoppas på kostnadsfri ungdomsbio vid fler tillfällen i Varberg till framtiden. Men efter regeringens nya budget vet hon i nuläget inte om det är möjligt.

- Jag har sökt statliga bidrag, men som det ser ut just nu tror jag inte det blir en krona från budgeten till ungdomsverksamheten. Det politiska läget gör att vi är osäkra på om vi kan bedriva några kostnadsfria aktiviter för ungdomar i framtiden, berättar hon.

Syftet med ungdomsbion är att ge alla ungdomar en möjlighet att gå på bio, oavsett ekonomisk bakgrund. Kostnaden finansieras genom ett bidrag för avgiftsfria lovaktiviteter från staten. Förutom gratis biokvällar, har kommunen bland annat haft kostnadsfria läger med övernattning under sommaren.

- Vi hade räknat med att vi kanske skulle få det statliga bidraget till nästa år också, och då tänkte vi fortsätta ungdomsbion och utvidga det. Nu vet vi inte hur det blir. Det skulle vara synd om det inte blir något bidrag, för vi vill kunna nå ut till alla ungdomar, avslutar Anna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar