Mor och son sålde knark – nu åtalas de

Foto: Mostphotos/Lennart Angermund, Mostphotos/Greg Blomberg.

Stort narkotikanäste på väg att sprängas i Varberg.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En mor och son i Varberg misstänks nu ligga bakom stora försäljningar av narkotika i Varberg, rapporterar Hallands Nyheter som tagit del av polisens förundersökningsprotokoll. Nu står fyra personer åtalade för flera narkotikabrott, framförallt av kokain, i kommunen, erfar HN. Vid flera tillfällen ska mamman och sonen under sedan ett och ett halvt år tillbaka i tiden ha överlåtit narkotika till andra. De har även bearbetat narkotika som inte var avsett för eget bruk. De två andra personerna är misstänkta för ringa narkotikabrott.

Mamman ska ha tagit emot swishbetalningar och insättningar, och sonen ska bland annat ha förmedlat kontakter mellan köpare och säljare, samt främjat narkotikahandeln genom att ha lånat ut pengar till köpare.

Den 16 augusti i år gjorde polisen en husrannsakan och fann då 17,62 gram kokain och 6,20 gram amfetamin och dessutom en låda innehållandes 18 400 kronor i kontanter. Narkotikan hittades på flera ställen i bostaden, bland annat i en gardinstång, i en vas och inuti en frysbox.

Sonen sitter sedan augusti 2018 häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare sambo. Han ska bland annat misshandlat kvinnan genom stryptag om hennes hals och hotat henne vid flera tillfällen, samt krossat en ruta till kvinnans sovrum genom att kasta en flaska – och vid 17 tillfällen brutit mot kontaktförbud. Mannen har i förhör medgett att han har missbruksproblem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar