Mästerskapet hålls i Varberg - för första gången någonsin

Foto: Patrik Stenefjäll

Med en central tävlingsbana runt fästningen.

delningar

I januari kommer SM i cykelcross hållas i Varberg för första gången någonsin. I mästerskapet tävlar cyklister runt området vid fästningen. Varbergs kommun bidrar till evenemanget ekonomiskt.

- Förutom att det är ett spännande evenemang så ligger det också bra säsongsmässigt. Tävlande och supportrar blir ett välkommet extra tillskott till Varbergs hotell, butiker och restauranger den här tiden på året, säger Magnus Thomson, destinationsutvecklare på näringslivs- och destinationskontoret (NOD), i ett pressmeddelande.

Totalt är det tio tävlingsgrupper som tävlar i SM i cykelcross. Banan blir placerad runt Varbergs fästning med start och mål i Socitetsparken. Den centrala banan ses som lättillgänglig för publiken i tävlingen.

- Vi är jätteglada att få arrangera Cyclocross Championship i Varberg. Här finns en lång cykeltradition och cyklingsporten är välmående, men tyvärr är det få som tävlar. Vi hoppas att folk genom SM ska få upp ögonen för sporten och lockas att tävla själva, säger Peter Larsson, ansvarig för CX-sektionen i Varbergs MTB, i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar